Ръководителят на отбора на Уилямс Йост Капито е убеден, че

...
Ръководителят на отбора на Уилямс Йост Капито е убеден, че
Коментари Харесай

В Уилямс са убедени, че „бързият“ Сарджънт е правилният избор

Ръководителят на тима на Уилямс Йост Капито е уверен, че привличането на младия американец Логан Сарджънт като водач на отбора за сезон 2023 във Формула 1 е верния ход. 21-годишният водач ще стане първия представител на Съединените щати, който ще се състезава във Формула 1 от 2015 година когато застане на старта на Гран При на Бахрейн на 5 март идната година. 

Сарджънт си заслужи промоцията до Формула 1 откакто приключи на четвърто място в крайното класиране във Формула 2 в своята дебютна акция в шампионата. В хода на сезон 2022 американецът завоюва две победи в съществени надпревари. 
 От Уилямс публично потвърдиха Логан Сарджънт за 2023 година От Уилямс публично потвърдиха Логан Сарджънт за 2023 година
„ Ние видяхме неговия напредък и още в средата на сезона взехме решение, че в случай че той получи суперлиценз ще би трябвало допустимо най-скоро да го вземем във Формула 1. Логан ще донесе младост в тима – той няма опит и съм сигурен, че ще се научи бързо.

„ Не би трябвало да се изхвърляме с упованията към Логан следващата година, защото Формула 1 е доста по-сложен шампионат от всеки различен и ние би трябвало да му дадем късмет да се развие, да позволява неточности, само че аз съм сигурен, че той ще е бърз.

„ Той показва добър напредък през 2022. Нашият екип в академията свърши страхотна работа, защото с изключение на карането си той усъвършенства своя режим на тренировки, неговите медиини качества. Сега той е по-завършен водач и е подготвен за Формула 1. Сигурен съм, че той ще е има ужасно бъдеще “, сподели Капито.
 Уилямс: Не избрахме Сарджънт поради неговата народност Уилямс: Не избрахме Сарджънт поради неговата народност
Той също по този начин показа и своите упования за партньорството сред Сарджънт и Алекс Албон, за който това ще бъде втори сезон в редиците на Уилямс и общо четвърти като титуляр във Формула 1. 

„ Алекс и Логанс като съотборници, сигурен съм, че Алекс ще оказва помощ на Логан. Надявам се в течение на сезона двамата да се конкурират и Логан да може да провокира Алекс най-малко в квалификациите. За надпреварите ще отнеме повече време, само че ще е хубаво, в случай че в края на сезона двамата имат сходно показване “, съобщи германецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР