Ръководителят на OpenAI, Сам Алтман, заяви, че една от целите

...
Ръководителят на OpenAI, Сам Алтман, заяви, че една от целите
Коментари Харесай

OpenAI възнамерява да открие офис в Европа - Полша се разглежда като обещаващ варинат

Ръководителят на OpenAI, Сам Алтман, съобщи, че една от задачите на актуалната му обиколка из европейските градове е да откри място за разкриване на нов офис в Европейския съюз. Според предприемача Полша е измежду предпочитаните страни.

Ръководителят на OpenAI съобщи това в изявление, когато беше запитан за възможното разкриване на европейски офиси. " Планираме да разположим офис за научноизследователска и развойна активност в Европа, а не офис за ръководство ", сподели Алтман. Намирането на място за подобен филиал е една от задачите на европейската му обиколка, на която е сега, сподели той.
-->
Според Блумбърг, Олтман преглежда " гъстотата на гениите " в страната, в която ще бъде открит офисът, като основен фактор при избора на място. Полша е много привлекателно място за ИТ промишлеността. В нея се намират главните ИТ платформи на компании като Alphabet, P Morgan Chase & Co и Visa, а също по този начин е дом на CD Projekt SA, издател на паметни игри като The Witcher и Cyberpunk 2077.

Алтман също по този начин съобщи, че поддържа желанието на Европа да управлява образуването на световна политика за контролиране на фирмите за изкуствен интелект. Ръководителят на OpenAI преди този момент приказва пред американски сенатори, където също приказва за области, свързани с ИИ, в които поддържа регулирането, като да вземем за пример етикетирането на наличие, генерирано от невронни мрежи, и предотвратяването на дезинформация.

Алтам също по този начин чака да посети Париж и Обединеното кралство. Освен това ръководителят на компанията съобщи, че неотдавна пуснатата мобилна версия на ChatGPT е довела до малко, само че очевидно нарастване на абонаментите за платената Pro версия на услугата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР