Ръководителят на ООН по правата на човека призова да се

...
Ръководителят на ООН по правата на човека призова да се
Коментари Харесай

Призоваха ООН да вдигне имунитета на Рияд заради случая Хашоги

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани да се вдигне имунитета на длъжностни лица, които биха могли да бъдат забъркани в изгубването на саудитския публицист в консулството на кралството в Турция.
" С оглед на сериозността на обстановката, обвързвана с изгубването на Джамал Хашоги, смятам, че неприкосновеността или имунитета на съответните институции и длъжностни лица, предоставени от контракти като Виенската спогодба за консулските връзки от 1963 година, би трябвало да бъдат неотложно анулирани ", съобщи висшият комисар по правата на индивида Мишел Бачелет, представена от AFP.
Припомняме, че турската полиция през вчерашния ден претърси за първи път саудитското консулство в Истанбул, откогато Хашоги, саудитски жител и гражданин на Съединени американски щати, критикуващ могъщия принц Мохамед бин Салман, изчезна. Той е в неопределеност, откогато е влезнал в саудитското консулство в Истанбул, с цел да приготви брачна документи на 2 октомври.
Турските публични представители обявиха, че имат вяра, че е бил погубен - изказване, което Саудитска Арабия отхвърли - несъгласие, което нанася голям удар върху имиджа и напъните на принца за промени.
Бачелет акцентира, че " според интернационалното право, както насилственото изгубване, по този начин и убийството без присъда са доста тежки закононарушения и имунитетът не би трябвало да се употребява за възпрепятстване на следствието на случилото се и за бягство от отговорност, написа още БГНЕС.
Американските медии оповестиха по-рано през днешния ден, че кралството обмисля самопризнание, че Хашоги е умрял при разпит, по време на който нещата „ са се объркали “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР