Ръководителят на най-големия западен доставчик на обогатен уран, използван за

...
Ръководителят на най-големия западен доставчик на обогатен уран, използван за
Коментари Харесай

Забраната на САЩ за руски уран ще даде тласък на западната индустрия, казва Уренко

Ръководителят на най-големия западен снабдител на обогатен уран, употребен за гориво на нуклеарни централи в Съединени американски щати, споделя, че има задоволително потенциал да размени съветските доставки, в случай че Вашингтон забрани вноса от страната.

Борис Шухт, основен изпълнителен шеф на Urenco, сподели, че законопроектът на Съединени американски щати, предлагащ възбрана на вноса на уран от Русия, ще насърчи многомилиардните старания на западните народи за подсилване на техните вериги за нуклеарни доставки посредством обезпечаване на дълготрайни сигурност за участниците на пазара.

Той сподели, че Urenco също по този начин беседва с държавните управления на Обединеното кралство и Съединени американски щати за евентуални вложения в нови фабрики за произвеждане на Haleu, по-мощно гориво, употребявано в усъвършенствани реактори, което сега се продава единствено от съветската страна притежаван нуклеарен колос Росатом.

Urenco получи 9,5 милиона паунда от държавното управление на Обединеното кралство, с цел да помогне за развиването на Haleu в своя обект Capenhurst в Чешир, като част от тактика...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР