Ръководителят на гръцкия орган за борба с прането на пари

...
Ръководителят на гръцкия орган за борба с прането на пари
Коментари Харесай

Гръцките власти искат Панама да провери паричните преводи в сметката на Ева Кайли от Катар

Ръководителят на гръцкия орган за битка с прането на пари Хараламбос Вурлиотис е изпратил незабавно писмо до сътрудника си в Панама, с цел да откри дали са били направени парични преводи в размер на 20 милиона евро от Катар по сметка на името на някогашния член на Европейския парламент Ева Кайли.
Прочетете още
Към момента тя е арестувана в Брюксел по обвинявания в корупция и чака правосъдния развой.

Твърди се, че сметките са в Bladex - банка със седалище в Панама, която е добре прочут " данъчен парадайс " с известност на непрогледен финансов център, оповестява гръцкият вестник " Ekathimerini ". Сметките, наподобява, включват 20 млн. евро в два депозита от Катар към Ева Кайли, 4 млн. евро в сметките на татко ѝ, както и още 4 млн. евро от Катар за майка ѝ. Автентичността на банковите документи към момента се ревизира.

Евродепутатът и някогашен заместник-председател на Европейския парламент е в пандиза от началото на декември, откакто беше задържана и упрекната в рамките на мащабно следствие на лобистката дейност на Катар в Брюксел.

По случая бяха арестувани и сътрудникът й - Франческо Джордж, както и някогашният италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери.

Малко след ареста на Кайли, гръцкият орган за битка с изпирането на пари замрази всички активи на обвинената, а тя беше отстранена от управителния си пост в Екологичен потенциал, както и от групата на Социалистите и демократите, в която членуваше.

Искането на гръцките управляващи до Панама идва, откакто в обществените медии се появиха изявления, за които се твърди, че демонстрират банкови документи за панамски сметки, принадлежащи на Кайли и членове на фамилията ѝ. Смята се, че по тях са постъпвали депозити, правени от Катар.

Вурлиотис е уведомил белгийския прокурор за дейностите, осъществени досега в Гърция в границите на правосъдното съдействие с белгийските управляващи.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР