Ръководителят на Google, отговарящ за разплащанията - Сийзър Сенгупта напуска

...
Ръководителят на Google, отговарящ за разплащанията - Сийзър Сенгупта напуска
Коментари Харесай

Ключов шеф напусна Google след 15 години в компанията

Ръководителят на Гугъл, отговарящ за разплащанията - Сийзър Сенгупта напуща компанията през идващия месец, след 15 години в софтуерния колос.

" Оставам доста положително надъхан за бъдещето на Гугъл, само че е време да ревизира дали мога да карам без помощни колела ", написа в профила си в LinkedIn Сенгупта. Той е вицепрезидент и общоприет управител на разплащанията и самодейността " Следващ милиард консуматори ".

Висшият управител беше един от основните хора зад старта и триумфа на Гугъл Pay в Индия и оказа помощ за рестартирането на приложението за разплащания в Съединени американски щати и Сингапур. В момента платежният механизъм се употребява от над 150 милиона консуматори в 30 страни, съобщи Reuters.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Корпорацията, която има Гугъл, стана четвъртата амери...

" Последният ми ден в Гугъл ще бъде 30 април. Не съм решил какво ще стартира по-нататък ", написа Сенгупта, който живее в Сингапур.

Напускането на Сенгупта идва на фона на взрив в бизнеса с цифрови разплащания в Индия, където секторът се чака да удвои размера си до 135 милиарда $ през 2023 година и то единствено в границите на 4 години.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР