Ръководителят на ФИФА за глобално футболно развитие Арсен Венгер отговори

...
Ръководителят на ФИФА за глобално футболно развитие Арсен Венгер отговори
Коментари Харесай

Арсен Венгер защити новия формат на световното клубно първенство

Ръководителят на ФИФА за световно футболно развиване Арсен Венгер отговори на рецензиите по адрес на новия формат на международното клубно състезание, който се чака да влезе в действие от 2025-а година.

Преди няколко дни от международната централа анонсираха, че занапред нататък в клубната конкуренция ще вземат участие 32 вместо досегашните 7, като тя ще се организира на всеки четири години.

Това незабавно провокира неодобрение измежду футболистите, като от световния съюз на играчите FIFPRO, както и от Форума на международните лиги (WLF) акцентираха нарасналото натоварване на играчите и рисковете за тяхното здраве.

В отговор на тези изказвания Арсен Венгер посочи преимуществата на новия формат, като акцентира, че той въпреки всичко ще се организира на всеки четири години и също така ще даде късмет на отборите отвън Европа да прогресират, защото задачата на ФИФА е да направи футбола световен.

" В Европа имаме шанс, само че е значимо да създадем футбола в действителност световен и това основава късмет за други клубове да прогресират, това е същинската цел. Това ще даде повече благоприятни условия на повече играчи по целия свят да се състезават на най-високо равнище...Приемам, че футболният календар е претрупан, само че това е съревнование, което ще се организира на всеки четири години и, несъмнено, почивката по време на надпреварата и по-късно би трябвало да се съблюдава ", разяснява наставникът, който дълги години беше отпред на Арсенал.

Френският експерт също по този начин приказва и за подобренията в медицината през последните години, като сподели, че има " големи усъвършенствания във връзка с благосъстоянието "

„ Медицината в спорта е неузнаваема от това, което беше преди. Също по този начин VAR оказа помощ за отбраната на играчите, защото футболистите знаят, че не могат да избягат от правенето на неприятни удари, които предизвикват пострадване. Така че като цяло има големи усъвършенствания във връзка с благосъстоянието и ние желаеме да продължим с този прогрес “, приключи Арсен Венгер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР