Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в

...
Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС ще „парализира“ активите на Руската централна банка

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в събота, че Брюксел ще предложи заледяване на активите на Руската централна банка по отношение на сериозна ескалация на глобите против Москва след нашествието в Украйна, съобщи БГНЕС. Фон дер Лайен сподели също, че Европейски Съюз ще изключи „ избрани “ съветски банки от платежната система SWIFT в отговор на основно искане от Киев.

Тя приказва след видеоконференция с водачите на Съединените щати, Германия, Франция, Италия и Канада, призвани да съгласуват отговора на Запада на съветската инвазия.

Идеята е съгласувана с управляващите в Съединени американски щати, Франция, Италия, Германия, Англия и Канада, съобщи в изключително послание ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Ръководството на комисията и на посочените страни осъжда нападението против народа на Украйна. Подкрепяме украинското държавно управление и украинците в героичната им опозиция против съветското навлизане. Ще търсим отговорност от Русия и дружно ще създадем по този начин, че тази война да бъде стратегически неуспех за Путин ”, се споделя още в изказването.

Фон дер Лайен посочи, че ще предложи нови ограничения за уединяване на Русия от интернационалната финансова система и от западната стопанска система. Те ще бъдат ориентирани също към Руската централна банка, с цел да не може тя да се намеси за ограничение на последствията от към този момент наложените наказания против Москва посредством прибягване до интернационалните си запаси, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Предвижда се да бъдат наложени ограничавания за " златните паспорти ", издавани на руснаци от страни от Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция.

Предлага се още идната седмица да бъде задействана интернационална група, която да следи за използването на западните наказания и да търси и открива имущество на включените в санкционните описи. Изразена е подготвеност те да бъдат допълвани, в това число с имената на хора от фамилиите на към този момент глобените. Предвижда се следене на собствеността на засегнатите, тъй че тя да не бъде прехвърляна където и да било по света.

Сред ограниченията са също общи дейности против дезинформацията и хибридните закани. Европейска комисия ще предложи на страните от Европейски Съюз да одобрят посочените ограничения, като показва подготвеност за предложение на спомагателни ограничавания, с които Русия да понесе отговорност за нападението против Украйна.

Украйна е признателна за най-новата серия финансови наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и съдружниците им, съобщи рано тази заран в Twitter украинският министър председател Денис Шмигал, представен от Ройтерс.

„ Благодарим на нашите другари за поетия ангажимент да извадят няколко съветски банки от системата SWIFT и за „ парализирането на активи на съветската централна банка ”, написа той в поста си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР