Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че Европейският съюз

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Борел: Можем да направим и повече за Украйна, но не можем да заменим САЩ


Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че Европейският съюз няма да може да компенсира Украйна с размерите на помощ, които Сащ са предоставяли досега, и по тази причина чака Вашингтон да вземе подобаващи решения и да възобнови поддръжката допустимо най-скоро, цитира думите му Би Би Си.

На 30 септември, с края на фискалната година в Съединени американски щати, изтекоха всички закони, предвиждащи американска помощ за Украйна, признати от Конгреса и подписани от президента Джо Байдън .

В същото време законът за ленд-лизинг за Украйна, признат през 2022 година, само че по този начин и не прибавен, изтече, което можеше да обезпечи непрекъснати доставки на оръжие, ако други канали за помощ не могат да продължат да действат.

Засега не е ясно дали този закон ще бъде удължен. Според Би Би Си властите в Киев мистериозно се стремяха да омаловажат смисъла му за Украйна през цялата тази година и избягваха да го загатват в речи и срещи с американски представители.

Президентът Байдън даде обещание, че, само че не даде времева рамка по кое време това може да се случи. Досега неговата администрация не е внесла в Конгреса нови законопроекти за поддръжка на Украйна за настоящата фискална година.

Бюджетният законопроект от 24 милиарда $, който включваше почти 4 милиарда $ краткосрочна военна помощ за Украйна (която трябваше да продължи 3-4 месеца при междинни темпове след съветската инвазия), в последна сметка. Съединени американски щати за идващите 45 дни, пешно признати предишния уикенд, с цел да се предотврати прекъсване.

" Разбира се, Европа не може да размени Съединените щати ", сподели Жозеп Борел в Гранада, Испания, където беше открита в четвъртък. " Разбира се, можем да създадем повече, само че Съединените щати са незаменими, с цел да оказват помощ на Украйна . "

Според Борел, неговата вяра, както и вярата на всички украинци и всички, които не желаят Путин да завоюва тази война, е Съединени американски щати да потърсят способи да преразгледат това решение и да възстановят поддръжка за Украйна.
 Зеленски уверен, че Киев резервира поддръжката за Съединени американски щати и Европа
Зеленски уверен, че Киев резервира поддръжката за Съединени американски щати и Европа

Тъй като всевъзможни паузи и забавяния във военната помощ могат да играят в интерес на врага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР