Ръководителят на една от водещите бюджетни авиокомпании в Азия признава,

...
Ръководителят на една от водещите бюджетни авиокомпании в Азия признава,
Коментари Харесай

Бизнес от $0,26 до $2,58 милиарда: Качеството, което помогна на шефа на AirAsia да го постигне

Ръководителят на една от водещите бюджетни самолетни компании в Азия признава, че бизнесът му има подобен огромен триумф с помощта на едно негово качество.

След като няколко години работи на висока позиция в колоса Warner Music Тони Фернандес взема решение да опакова багажа си, да замине и да опита шанса си в авиоиндустрията. Това се случва през 2001 година. Тогава той купува малайзийската компания AirAsia за към 26 цента.

Фернандез съумява да върне рентабилността ѝ към 2018 година тя към този момент коства към 2,58 милиарда $. Заедно с това за десета поредна година тя е определена за най-хубавата бюджетна компания в авиосектора.

На въпрос какво е било най-важното качество, което му е помогнало да реализира това, 54-годишният бизнесмент упорства, че това е способността да намира положителни чиновници.

" Смятам, че най-важната мощ, която имам, е тази да намирам страхотни хора ", признава той по врене на конференция в Сингапур.

" Повечето бизнесмени считат, че знаят всичко, само че те би трябвало да служат останалите хора към себе си ", счита още Фернандес.

Отново през 2001 година предприемачът стартира сполучливата история на AirAsia с екип от 200 души и с два самолета. Днес за нея работят 20 000 души и 250 самолета.

За да реализира това, той признава, че се концентрира върху хора, които са отзивчиви екипни играчи.

" Аз диря хора, които са гладни за него. Ако погледнете към моя екип, ще видите, че там има доста такива, които не са съумели преди или желаят да потвърдят себе си ", показва Фернандес, представен от CNBC.

" Много компании не осъзнават цената на техните хора. Смятам, че ние се справихме добре в това отношение ", прибавя още той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР