Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел ще пътува до

...
Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел ще пътува до
Коментари Харесай

Жозеп Борел в Китай на 10 юли

Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел ще пътува до Китай идната седмица, с цел да се срещне с китайския външен министър Цин Ган, както и с други публични лица, заяви организация Блумбърг, базирайки се на посланика на Европейски Съюз в Китай Хорхе Толедо.

" Жозеп Борел ще дойде в Пекин в понеделник и ще се срещне с китайския външен министър Цин Ган и други високопоставени чиновници ", цитира организацията думите на Толедо.

По време на 11-ия Световен конгрес за мир в Пекин Толедо съобщи, че Брюксел ще продължи да повдига пред Китай въпроси от стратегически темперамент, измежду които зачитането на правата на индивида и спорът сред Русия и Украйна.

Посланикът на Европейски Съюз в Китай, представен от осведомителната организация, добави, че страните евентуално ще продължат икономическия и комерсиалния си разговор през септември. Той също по този начин съобщи, че е допустимо по-късно през годината да се организира среща на върха сред водачите на Китай и Европейски Съюз.

" Искаме да се ангажираме с Китай по всички въпроси в областите, в които си сътрудничим, конкурираме се и в които имаме редовно съревнование ", цитира организацията думите на Толедо.

Според организацията известието за визитата на Борел идва на фона на опитите на Китай да убеди Европа да заеме по-малко нападателна позиция от Съединени американски щати, които постановиха на Китай редица ограничения за надзор на износа, с цел да лимитират достъпа на Пекин до съвременни технологии. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР