Ръководителят на делегацията на 47-ото Народно събрание в Парламентарната асамблея

...
Ръководителят на делегацията на 47-ото Народно събрание в Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

проф. Георги Михайлов участва в Конференция на председателите на национални секции към асамблеята по франкофония

Ръководителят на делегацията на 47-ото Народно заседание в Парламентарната асамблея по франкофония /ПАФ/ и ръководител на българската секция проф. Георги Михайлов взе участие в Конференция на ръководителите на национални секции от район Европа към Парламентарната асамблея по франкофония.

Домакин на форума е Националният съвет на Княжество Монако. С приветствия към участниците се обърнаха ръководителят на Националния съвет Стефан Валери и ръководителят на секция Монако в ПАФ Мишел Дитло.

На форума бяха изслушани депутатите от Върховната Рада на Украйна Леся Василенко и Альона Щрум.

В изявлението си на конференцията проф. Георги Михайлов благодари на домакините от Националния съвет на Княжество Монако за гостоприемството и положителната организация на събитието. Той съобщи, че Народното събрание на Република България поддържа Украйна, както и глобите по отношение на Руската федерация. Според него първият и най-съществен въпрос е да бъде прекъсната войната.

Проф. Михайлов акцентира, че полезностите на франкофонското придвижване са ориентирани към хуманизма. По думите му страните от Европейски Съюз би следвало да се включат в мирните договаряния сред Украйна и Русия за да бъде спряна войната. Той означи, че България постоянно е била наоколо до спорове, които са имали мощен отзив – Косово, Сърбия и Хърватия, Босна и Херцеговина, само че сходен на този спор не е имало до момента в района.

Георги Михайлов благодари на двете представителки на Върховната Рада на Украйна за тяхното присъединяване и свидетелства от първа ръка и ги увери, че всички делегати ги поддържат, само че че най-важно е войната да бъде спряна.

Конференцията на ръководителите на секции по райони се организира обичайно напролет и нормално предхожда Годишната асамблея на ПАФ. В нея вземат участие ръководителите на националните делегации в ПАФ, които се считат за ръководители на съответната национална секция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР