Ръководителят на британската агенция за киберразузнаване обвини Китай, че се

...
Ръководителят на британската агенция за киберразузнаване обвини Китай, че се
Коментари Харесай

Джеръми Флеминг: Китай се опитва да пренапише правилата на международната сигурност

Ръководителят на английската организация за киберразузнаване упрекна Китай, че се пробва да " пренапише разпоредбите на интернационалната сигурност " и съобщи, че Пекин употребява икономическото си и софтуерно въздействие, с цел да стяга контрола вкъщи и да упражнява надзор в чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

Джереми Флеминг съобщи, че макар войната, която бушува в Европа след нахлуването на Русия в Украйна, възходящата мощност на Пекин е " въпросът в областта на националната сигурност, който ще дефинира нашето бъдеще ".

В тирада пред мозъчния концерн Кралски институт на обединените служби Флеминг сподели, че комунистическите управляващи в Пекин желаят да " получат стратегическо преимущество посредством оформяне на международните софтуерни екосистеми ". " Когато става въпрос за технологии, политически стимулираните дейности на китайската страна са все по-неотложен проблем, който би трябвало да признаем и да решим ", съобщи той. " Технологиите се трансфораха освен в област на благоприятни условия, конкуренция и съдействие, само че и в полесражение за надзор, за полезности и въздействие ", добави Флеминг.

Ръководителят на английската организация за киберразузнаване съобщи, че еднопартийната система в Пекин се стреми да управлява популацията на Китай и преглежда другите страни " или като евентуални съперници, или като евентуални държави-клиенти, които би трябвало да бъдат заплашвани, подкупвани или принуждавани ".

Преди неговата тирада китайски чиновник в Пекин съобщи, че софтуерното развиване на Китай е ориентирано към възстановяване на живота на китайците и не съставлява опасност. " Тези изказвания нямат никаква фактическа основа ", съобщи представителят на китайското външното министерство. " Придържането към линията за по този начин наречената китайска опасност и провокирането на борба не е от изгода за никого и в последна сметка ще има назад на мечтаното влияние ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР