Ръководителят на базирана в Ливан групировка Хизбула“ се срещна с

...
Ръководителят на базирана в Ливан групировка Хизбула“ се срещна с
Коментари Харесай

Ръководителят на Хизбула се срещна с лидери на Хамас и Ислямски джихад

Ръководителят на основана в Ливан формация „ Хизбула “ се срещна с висши водачи на палестинските бойни фракции „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “, съобщи Ройтерс.
Те са разискали какво би трябвало да направи техният съюз, за ​​да „ реализира същинска победа за съпротивата против Израел “, сподели „ Хизбула “.
В срещата участваха Сайед Хасан Насрала от „ Хизбула “, заместник-шефът на „ Хамас “ Салех ал Арури и ръководителят на „ Ислямски джихад “ Зиад ал Нахала. Не се загатва по кое време тъкмо се е провела срещата.

„ Беше направена оценка на интернационалните позиции, които се заемат и какво би трябвало да създадат страните от Оста на съпротивата за осъществяване на същинска победа за съпротивата в Газа и Палестина и за прекъсване на бруталната експанзия “, сподели „ Хизбула “.

Лидерите на групировките постигнали единодушие за продължение на координацията.

Подкрепяната на Иран формация всекидневно си разменя огън с израелската войска по границата с Ливан, откогато войната сред Израел и „ Хамас “ на 7 октомври.

„ Хизбула “ разгласи в сряда, че още двама нейни бойци са били убити, увеличавайки броя на починалите в нейните редици до 40 бойци от началото на спора.
От своя страна Израел е ускори военното си наличие по северната си граница. Израелската войска не веднъж нанесе удари по цели на, за които се счита, че са на „ Хизбула “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР