Ръководителят на американското командване за Африка, генерал Стивън Таунсенд, каза

...
Ръководителят на американското командване за Африка, генерал Стивън Таунсенд, каза
Коментари Харесай

US генерал: Мали плаща на Вагнер по $10 млн. на месец

Ръководителят на американското командване за Африка, военачалник Стивън Таунсенд, сподели през днешния ден, че има " аргументи да се счита ", че Мали заплаща по 10 млн. $ на месец на съветската частна военна компания " Вагнер ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати, Франция и други сътрудници на Мали в сериозния спор, през който страната минава от 2012 година, споделят, че хунтата, която пристигна на власт с боен прелом през 2020 година, се е обърнала през последните месеци към тази частна съветска военна компания, присъстваща в разнообразни страни в Субсахарска Африка Африка, само че също и в Сирия или Либия. Западните сътрудници на Мали виждат в наличието на частна тази военна компания, обвинена в беззакония, спомагателен фактор за неустойчивост.

Хунтата в Мали настойчиво отхвърля наличието на съветски наемници в страната.

Генерал Таунсенд към този момент бе споделил в края на януари, че " Вагнер " е в Мали, евентуално със стотици бойци.

" Те (малийските полковници) не престават да отхвърлят обществено това, (но) моята информация е напълно точна ", сподели генералът, говорейки за " нездравословното наличие ".

" Имам съображение да считам, че държавното управление на Мали изплаща по 10 млн. $ на месец за услугите на " Вагнер ", сподели Таунсенд.

" Смятам, че те (властите на Мали) ще би трябвало да заплащат в натура под формата на естествени запаси като злато и скъпоценни камъни, тъй като не виждам по какъв начин ще могат да заплащат по 10 млн. $ на месец ", добави генералът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР