Ръководителката на Хонконг Кари Лам обяви, че няма да отмени

...
Ръководителката на Хонконг Кари Лам обяви, че няма да отмени
Коментари Харесай

Властта в Хонконг се запъна, няма да отмени закона за екстрадиция в Китай

Ръководителката на Хонконг Кари Лам разгласи, че няма да анулира противоречивия проект, допускащ изгонване в Китай, макар всеобщите митинги .

Вчера стотици хиляди хора стачкуваха против законопроекта, който критици се притесняват, че разрешава на Китай да преследва политически съперници в специфичния административен регион, който е част от Китай, само че с висока степен на самоуправление.

Говорейки пред публицисти през днешния ден, Лам настоя, че законът бил нужен, като увери, че в него са включени защитни ограничения по отношение на правата на индивида .
 Стотици хиляди стачкуват в Хонконг против наказателен закон в интерес на Китай
Стотици хиляди стачкуват в Хонконг против наказателен закон в интерес на Китай

Най-големият митинг от 2014 година

Китайските държавни медии оповестиха, че зад митингите стоели " непознати сили ".

Според оценките на уредниците близо един милион души са взели присъединяване в неделната проява, макар че съгласно полицията 240 000 души са взели участие.

Ако оценката на уредниците бъде доказана като вярна, това би била най-голямата проява в Хонконг, откакто територията беше предадена на Китай от Англия през 1997 година

След като протестиращите през вчерашния ден започнаха да се разотиват, сред протестиращите и полицията избухна принуждение . Най-малко трима служители на реда и един публицист бяха ранени.

За сряда е планувано провеждането на още една проява, когато второто четене на законопроекта ще бъде обсъждано от депутатите, посочи уредникът на митинга Джими Шам.

Кари Лам съобщи на конференция, че законът по никакъв метод няма да подкопае която и да е от специфичните свободи , на които се радват хората в Хонконг.

" Законопроектът не беше иницииран от централното национално държавно управление ", уточни Лам, имайки поради Пекин. Тя сподели, че законът е препоръчан по " съвест " и от " ангажимент към Хонконг ".

Тя също по този начин даде обещание правно обвързващи гаранции за правата на индивида, както и постоянни отчети за използването на въпросите пред локалния парламент.

Вчерашният митинг беше признат като остра рецензия против Лам, която настояваше законодателните промени да бъдат признати преди юли.

Критици на законопроекта настояват, че той ще изложи жителите на Хонконг на надълбоко компрометираната правосъдна система на Китай и ще докара до по-нататъшна ерозия на правосъдната самостоятелност на региона.

Поддръжниците на законодателната самодейност настояват, че са заложени защитни ограничения, които да предотвратят изгонването на хора в Китай, изправени пред религиозно или политическо гонене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР