Ръководителите на германските разузнавателни служби предупредиха за заплахата от по-нататъшна

...
Ръководителите на германските разузнавателни служби предупредиха за заплахата от по-нататъшна
Коментари Харесай

Разузнавателни служби: Възможни са политически убийства в Германия

Ръководителите на немските разследващи служби предизвестиха за опасността от по-нататъшна ескалация от Руската федерация, по-специално за вероятни политически убийства в Германия. Това съобщава Der Spiegel.

Ръководителите на немските разследващи организации, по-специално на Федералната работа за отбрана на немската конституция (BfV), Германската федерална разследваща работа (BND) и Службата за военно контраразузнаване (MAD), неотдавна приказваха в Бундестага.

Ръководителят на BfV Томас Халденванг съобщи, че съветската офанзива против Украйна " трансформира разпоредбите на играта " във всички аспекти, свързани с политиката за сигурност, и това директно визира вътрешната сигурност на Германия.

Според него 40-те съветски шпиони, експулсирани от федералното държавно управление през април, напълно не са всички сътрудници на Москва, които са били и остават в Германия. Според Халденванг прагът за възбрана за интервенции на съветските специфични служби е намалял и в бъдеще могат да се чакат повече случаи, като убийството на някогашния чеченски пълководец Зелимхан Хангошвили, осъществено в Берлин през 2019 г. Резултатите от журналистическо следствие потвърдиха присъединяване на Руската федерация в тази ситуация.

Бруно Кал, началник на BND, предизвести, че дейностите на ръководителя на Кремъл Владимир Путин в действителност са " оповестяване на война на свободния либерален свят ".

Кал сподели, че откритото навлизане на Путин в Украйна не е изненада за BND. В същото време преди 24 февруари представителите на немското разузнаване бяха доста по-резервирани в оценката на вероятните дейности на Путин спрямо оценките на техните американски и английски сътрудници.

Сега Бруно Кал към този момент непосредствено предизвестява за допустимо потребление на нуклеарно оръжие от Русия. Според него президентът на страната-агресор си резервира такова право и в последна сметка всичко може да стигне до потреблението на тактическо нуклеарно оръжие в Украйна.

Припомняме, че съгласно оценките на американския посланик Зеленски ще има право да удари Москва, след като Путин употребява нуклеарно оръжие.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР