Ръкостискането: какво казва то за вас? Всеки ден се срещаме

...
Ръкостискането: какво казва то за вас? Всеки ден се срещаме
Коментари Харесай

Ръкостискането: какво казва за вас начинът по който се ръкувате

Ръкостискането: какво споделя то за вас?

Всеки ден се срещаме с доста разнообразни хора. А методът, по който хората се държат с непознати, е радикално друг от метода, по който се държат с приятелите и фамилията си. Може да разгадаете човек по неговото здрависване.

Ръкостискането: какво първо усещане създавате? То се употребява за добре пристигнал или за сбогом още от древността. Целта на ръкостискането е да демонстрирате благосклонност и доброжелателност. То може да каже доста за човек.

Ръкостискането: какво споделя за вас: 14 вида

 Ръкостискането

1.Ръкостискане вид връзка с моркови
Ръкувате се с някого и пръстите му припомнят на връзка с моркови. Но в реалност това значи, че човек не желае да покаже своя темперамент или планове. Това може също да значи, че той е въздържан или заобикаля физически контакт.

 Ръкостискането

2.Странно здрависване
Въпреки че в този момент има наклонност да се измислят нови и “готини ” ръкостискания, от време на време тези неща могат да се интерпретират като незрели. Не ги показвайте пред непознати, с цел да не ви помислят за простак. Оставете този тип здрависване за приятелите и фамилията си.

 Ръкостискането

3.Докосване на пеперудата
Понякога хората се ръкуват грациозно и елегантно. Това може да се преглежда като уязвимост и неустановеност. Ако сте мъж и прекомерно леко стискате ръката, това може да се схване и като липса на неустрашимост.

 Ръкостискането

4.Трошач на кости
Едно от най-опасните ръкостискания, което в никакъв случай няма да ви помогне. Ако се ръкувате по този метод, хората няма да ви одобряват на съществено.

 Ръкостискането

5.Умряла риба
Ръката е безжизнена и вяла, като че ли докосвате умряла риба, откъдето идва и името на това здрависване. Това здрависване значи, че имате ниско самочувствие и липса на интерес. Ще ви бъдат приписани равнодушие и уязвимост. В някои африкански страни обаче меките ръкостискания се възприемат за учтиви, а мощните – за обидни.

 Ръкостискането

6.Влажна длан
Едно от най-неприятните неща на работното място е, когато би трябвало да докоснете потната и влажна ръка на някого. Това е доста неприятно и провокира отменяне. Ако сте човек с потни длани, би трябвало да избягвате ръкостискането. “Мокрото ” здрависване ви дефинира като нервозен или даже болен човек.

 Ръкостискането

7.С две ръце
Това може да се пояснява по два метода. Първо, в случай че втората ръка е в профил на ръката на събеседника, това значи, че човек е подготвен да договаря. Но в случай че ръката е ситуирана над ръката на събеседника, това значи липса на доверие и самоотбрана.

 Ръкостискането

8.Доминиращо здрависване
При такова здрависване лицето слага ръката си върху ръката на другия и я притиска надолу, това демонстрира доминиране и експанзия. Това е знак за надзор и метод да се каже, че човек не се интересува какво мисли другият.

 Ръкостискането

9.Подчинено здрависване
Ръкостискането се смята за подчинено, когато подсъзнателно или умишлено позволявате палеца на другото лице да е от горната страна. Това може да се пояснява като приемане на обстоятелството, че другият човек управлява. Опитайте се да измененията позицията, в противоположен случай ще ви считат за нерешителен човек, който елементарно се плаши, тъй като му липсва убеденост.

 Ръкостискането

10.Хватка на контролиращия
Това нормално се случва, когато човек се ръкува с вас, а по-късно ръкостискането се трансформира в хватка и той ви насочва към маса или стол. Незабавно би трябвало да се освободите от тази хватка.

11.Менгеме
Това се случва, когато някой сграбчи пръстите ви, а не цялата ръка. Това е подсъзнателно условие да поддържате отдалеченост. Ако изпитвате прекомерно огромен напън върху пръстите си, това може да е демонстрация на мощ, само че те към момента желаят да стоите на разстояние.

12.Щипка на омара
Човекът, с който се ръкувате, протяга палеца и показалеца, с цел да допре дланта ви. Това може да се пояснява като надълбоко затвърден боязън от общуването с хората. Този човек има компликации в построяването на връзки.

13.Придърпване
Ако се ръкувате с някого и той непрекъснато дърпа ръката си, с цел да не можете да се приближите прекалено много, той ви отблъсква. Това значи, че човек се нуждае от персонално пространство, физическо и прочувствено и не трябва да се пробвате да се сближавате с него. Важно е да поддържате отдалеченост.

14.Давайте напред
Това е бързо здрависване, когато някой просто хване ръката ви за секунда и по-късно я пусне. Това може да се пояснява като занемаряване и отменяне.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР