Ракетната атака беше внезапна и опустошителна. В един случай повече от

...
Ракетната атака беше внезапна и опустошителна.
В един случай повече от
Коментари Харесай

„Все още можете да надушите кръвта“: Шокът се превръща в скръб в Хроза в Украйна

Ракетната офанзива беше неочаквана и опустошителна.

В един случай повече от 50 души – или една шеста от популацията на Хроза, отдалечено село в североизточната част на Украйна – бяха унищожени.

Продължете да четете < /h2> лист от 4 елементаПутин споделя, че Украйна ще издържи „ една седмица “, в случай че западната военна поддръжка спре

Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 590 Украйна споделя, че десетки хора са убити при съветска офанзива на Село Харков Това ли е краят на широкомащабната поддръжка за войната в Украйна? завършек на списъка

Сред убитите в четвъртък при една от най-смъртоносните офанзиви, откогато Русия нахлу в Украйна преди към 20 месеца, е Оля, на 36 години, която е оживяла от три деца. Съпругът й също умря.

„ Би било по-добре, в случай че бях починал “, сподели бащата на Оля, Валерий Козир на локалното гробище, до момента в който се приготвяше да погребе нея и шурей си.

„ О, Боже, не можеш да ме накажеш по този начин. Да оставиш бащата и да вземеш децата! ”. сподели той пред организация Ройтерс, до момента в който плачеше.

Избърсвайки сълзите от лицето си, 61-годишният мъж изясни, че в този момент би трябвало да разбере по какъв начин да се грижи за тримата си внуци на 10, 15 и 17 години.


Той сподели, че не е бил в кафенето по време на нападението, тъй като работел нощни смени като охранител и по тази причина бил пощаден.

„ Половината село го няма, фамилиите ги няма “, сподели Козир, застанал до жена си, до момента в който тя плачеше. „ През цялото време пропущат. Е, този път удариха. Сега ще би трябвало да задраскам половината си телефонен справочник. “

Наблизо трима братя подготвяха скрит план, в който да погребат родителите си, и двамата убити освен това, което президентът Володимир Зеленски назова „ съзнателно “ съветско нахлуване против цивилни.

„ Все още можете да подушите кръвта “

Украински чиновници споделят, че ранните констатации демонстрират, че Русия е употребила ракета Искандер при офанзивата против селото с към 330 души.

„ От всяко семейство, от всяко домакинство имаше хора, присъстващи на това честване “, сподели украинският вътрешен министър Игор Клименко пред украинската телевизия. „ Това е ужасна покруса. “

В петък представителят на службата по правата на индивида на Организация на обединените нации Елизабет Тросел също сподели, че „ като се има поради местоположението, поради обстоятелството, че кафенето е било ударено, индикациите са, че това е била съветска ракета. “

Но представителят на Кремъл Дмитрий Песков в петък отхвърли Русия да е виновна за офанзивата в Хроза и повтори, че съветската войска не цели цивилни уреди.


Репортаж в петък от мястото на офанзивата, Зейн Басрави от Ал Джазира сподели, че дребната общественост на Хроза „ е била безусловно опустошена “ от офанзивата.

„ Все още можете да усетите миризмата на кръвта във въздуха, кръвта, погълната от земята от телата, разпръснати на всички места “, сподели той.

„ Ударената постройка е неузнаваема, изцяло я няма. Има единствено отломки “, добави Басрави, застанал до солидна могила от счупени бетонни блокове, извит метал и натрошено стъкло.

„ Има облекла, детски играчки... петна кръв там, където са извадени телата и лежат тук. “

Не всички жертви са разпознати.

Следователят от районната полиция Серхий Болвинов сподели пред кореспонденти късно в четвъртък, че управляващите ще би трябвало да употребяват ДНК, с цел да разпознават някои от жертвите, защото останките им са неузнаваеми.

„ В този двор лежаха трупове и никой не можеше да ги разпознава “, сподели Валентина Козиенко, 73, говорейки покрай дома си покрай мястото.

С рухването на мрака в четвъртък зашеметени екипи на незабавна помощ придвижват телата, сложени в бели торби, върху задната част на пикап. Местен мъж коленичи и плака, до момента в който полагаше ръката си върху останките на обичан човек, преди те също да бъдат отведени.

Жителят Александър Муховатий сподели, че е изгубил майка си, брат си и снаха си.

„ Някой ни съобщи. Атаката беше прецизна, всичко се стовари в кафенето. ”

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР