Ракетите с нова версиа на системата APKWS имат подобрена точност

...
Ракетите с нова версиа на системата APKWS имат подобрена точност
Коментари Харесай

САЩ въвеждат ново поколение ракети с лазерно насочване


Ракетите с нова версиа на системата APKWS имат усъвършенствана акуратност и по-голям обсег
(снимка: Business Wire / BAE Systems)

Американската компания BAE Systems показа нова версия на своята система за лазерно ориентиране Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS), която трансформира стандартните ракети в прецизни оръжия. Новият комплекс усилва с 30% ефикасния обхват на ракетите и разрешава удари под огромен ъгъл.

Системата, въведена за първи път през 2012 година в американската войска, е предопределена да нападна пехота или леко бронирани цели. Може да стреля от, самолети и наземни платформи. По време на полет ракетите с APKWS употребяват четири стабилизатора за по-точно ориентиране.
още по тематиката
Предната част на комплекса е оборудвана със датчици DASALS (полуактивен лазерен изследовател с разпределена апертура), които откриват лазерна светлина, осветяваща задачата в зрително поле от 40 градуса, без да е належащо инсталиране на специфичен сензорен блок. След фиксиране, комплексът пресмята оптималния ъгъл на офанзива и насочва ракетата за прецизен удар.

Според производителя, новата версия на APKWS усилва вероятността от попадане на първия изстрел върху неподвижни или движещи се цели с над 93%, а също по този начин усъвършенства логистичните благоприятни условия на системата и разрешава по-ефективен разбор на обстановката.

Поради модулния си дизайн, APKWS не изисква инсталиране на модификации на ракетата Hydra 70 и смяна на за съответен модел. Очаква се производството на новата система да стартира по-късно тази година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР