Ракетата-носител Фалкон хеви на компанията Спейс екс изведе в орбита

...
Ракетата-носител Фалкон хеви на компанията Спейс екс изведе в орбита
Коментари Харесай

Спейс екс изведе в орбита 24 спътника и атомен часовник

Ракетата-носител " Фалкон хеви " на компанията " Спейс екс " изведе в орбита 24 спътника, изследователска лаборатория и атомен часовник, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Стартът се състоя в 9: 30 часа българско време. След няколко минути бе записано отделянето на двата странични ускорителя, а по-късно и на първата степен. Ускорителите към този момент бяха употребявани преди този момент за извеждането в орбита на саудитския телекомуникационен сателит " Арабсат -6А " на 11 април.

Товарът с маса 3,7 тона е бил квалифициран от изследователските лаборатории на Министерството на защитата на Съединени американски щати, от Националното ръководство за океанографски и атмосферни проучвания и от НАСА. Мисията получи названието " Ес-Ти-Пи-2 ". Тя планува разполагането на двадесет и четирите апарата на три разнообразни орбити. На борда се намират лабораторията " Ди Ес Екс ", предопределена за проучването на изискванията за разпространяване на радиосигнали в атмосферата, устройство за оценка при потреблението на " слънчево платно " за напредване в космоса, група спътници " Космик-2 " за проучването на климата и йоносферата на Земята, а също по този начин и основаният от НАСА атомен часовник с неточност от 1 секунда за 9 милиона години.

На борда на носителя се намира и прахът на 152 души в метабни капсули, който ще бъде разпилян в открития космос. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР