Ракетата Falcon Heavy на SpaceX се върна в Kосмоса на

...
Ракетата Falcon Heavy на SpaceX се върна в Kосмоса на
Коментари Харесай

Секретен военен дрон беше изстрелян с Falcon Heavy на SpaceX

Ракетата Falcon Heavy на SpaceX се върна в Kосмоса на 28 декември, с цел да транспорти секретния дрон X-37B на американската войска за изследователска задача, съобщи Агенция Франс Прес.

След седмици на закъснение ракетата започва от галактическия център " Кенеди " на НАСА във Флорида в 20:07 ч. източно време при изстрелване, излъчено онлайн на уеб страницата на SpaceX.

Не е ясно накъде тъкмо се насочва галактическият транспортен съд без екипаж и с самостоятелно ръководство по време на седмата си задача.

Пентагонът не е популяризирал доста информация за галактическия дрон и неговата задача, която в началото беше планувана за 7 декември, а SpaceX единствено цитира кодовото име на задачата на Пентагона - USSF-52 - в изказването си за изстрелването.

" Falcon Heavy изстреля задачата USSF-52 в орбита от стартов комплекс 39А ", съобщи SpaceX.
По-рано Пентагонът беше декларирал, че седмата задача на X-37B ще включва " голям брой авангардни опити ".

" Тези тествания включват употреба на галактическия аероплан за многократна приложимост в нови орбитални режими, изпробване с бъдещи технологии за проучване на галактическата област и проучване на радиационните резултати върху материали, предоставени от НАСА ", се споделя в изказването на Службата за бързи качества на Министерството на военновъздушните сили на Съединени американски щати от предишния месец.
Тя добави, че за първи път X-37B излетява с Falcon Heavy - една от най-мощните оперативни ракети, която може да носи потребен товар до 26 700 кг надълбоко в Космоса.

С размерите на дребен рейс, американският галактически дрон X-37B наподобява на мини версия на пилотираните галактически совалки, пенсионирани през 2011 година При предходни задачи X-37B е правил проби за НАСА за въздействието на радиацията върху семена и други материали.

Изстрелването на Falcon Heavy се случва две седмици откакто Китай изпрати собствен личен конфиденциален роботизиран галактически аероплан, наименуван Shenlong, в орбита за " избран интервал от време ", както съобщи държавната осведомителна организация " Синхуа ".

" По време на този интервал ще бъдат осъществени плануваните инспекции на технологии за неведнъж потребление и опити в региона на галактическата просвета, с цел да се обезпечи техническа поддръжка за мирното потребление на космоса ", съобщи " Синхуа " след изстрелването на 14 декември.

В употреба от 2010 година, орбиталният тестови транспортен съд X-37B е планиран за Военновъздушни сили от United Launch Alliance, взаимно дружество сред Boeing и Lockheed Martin.

Той е дълъг 9 метра, има 4,5-метров обсег на крилата и се зарежда от слънчеви панели.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР