Ракът на простатата засяга все по-млади мъже. Това съобщи доц.

...
Ракът на простатата засяга все по-млади мъже. Това съобщи доц.
Коментари Харесай

Ракът на простатата засяга все по-млади мъже

Ракът на простатата визира все по-млади мъже. Това заяви доцент Марин Георгиев от Българското урологично сдружение. Той разясни, че у нас ранната диагностика на това подло заболяване към момента не е на задоволително положително равнище. Най-често то се открива при профилактични прегледи, само че и разнообразни неразположения водят мъжете в кабинета на уролога.

Възрастта и наследствената обремененост са измежду най-сериозните рискови фактори. Мъжете, които имат близки родственици, болни от простатен карцином, са три до четири пъти по-податливи на болестта. С напредването на възрастта честотата на рака на простатата ескалира фрапантно.

„ В Източна и в Централна Европа преживяемостта е 3-4 пъти по-ниска в сравнение с тази в Западна Европа “, добавя доцент Георгиев. Той добави, че заловен в начален етап, ракът на простатата се оперира и пациентът може да се излекува изцяло. Най-добре е хората да се изследват постоянно, поучават експертите. В огромните пловдивски лечебни заведения всяка година се организират безвъзмездни прегледи на рак на простата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР