Ракът на гърдата е един от най-често срещаните видове рак,

...
Ракът на гърдата е един от най-често срещаните видове рак,
Коментари Харесай

Кои са ранните симптоми на рак на гърдата?

Ракът на гърдата е един от най-често срещаните типове рак, засягащ милиони дами по света. Затова е значимо да познавате ранните признаци на рак на млечната жлеза. Честите прегледи на ранен стадий са значими за увеличение на възможностите за превъзмогване на казуса.

Познаването на нашия организъм е жизненоважно за откриването на възможни тумори, защото ракът на гърдата в ранните си стадии няма очевидни признаци. Ако се появят, те нормално не са съпроводени от болежка. Най-честият признак на рак на гърдата е появяването на бучка. Ракът, обаче,преминава през няколко стадия, преди да се появи.

Според експертите има разнообразни признаци, които могат да ни предупредят за съществуването на рак на гърдата в ранен етап. Тези признаци в никакъв случай не би трябвало да се одобряват като точна диагноза.

Тъй като, те могат да демонстрират други по-малко съществени проблеми. Първо се консултирайте с доктор, който ще сложи точна диагноза.

Симптоми при рак на млечната жлеза

Болка в гърба

През първия стадий от развиването на рак на гърдата се появява болежка в гърба, ситуирана сред лопатките – дискомфорт, който постоянно се бърка с мускулна болежка.

Болка, зачервяване или сърбеж

Често, по време на менструация, гърдите стават по-чувствителни и мъчителни от нормално. Ако този признак продължава, това може да значи по-сериозен проблем. Топлината при досег, беленето на кожата или появяването на дребни сини петна по гърдите също могат да демонстрират съществуването на бучки.

Болки в подмишниците

Подутите лимфни възли ни сигнализират за проблеми в тялото ни. В случай на рак на гърдата, като предписание, лимфните възли в подмишницата са първите, които реагират на съществуването на израстък. Всеки дискомфорт или инфектиране, което усещаме в подмишницата, би трябвало да бъде прегледано от доктор.

Промени в зърната

Това към момента е най-често срещаният индикатор. Всяка смяна може да ни сигнализира за съществуване на израстък на млечната жлеза. Ако трансформират своята форма, текстура, цвят, сензитивност. Освен това, в случай че започнете да забелязвате белезникава или кървава течност от зърната, неотложно се консултирайте с доктор.

Промени във външния тип на гърдите

Ако забележите промени във формата или външния тип на едната или двете гърди, значимо е да уведомите Вашия доктор. Организациите за битка с рака предлагат да преглеждате гърдите си пред огледало най-малко един път седмично, с цел да може да забележите тези промени в точния момент.

Всички тези признаци могат да ни оказват помощ да открием рака на гърдата в ранен етап. Но е значимо да запазите успокоение до края на медицинския обзор. Тъй като в множеството случаи това са признаци на други по-леки болести.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР