Ракът е заболяване, което колкото по-бързо бъде открито, толкова по-голям

...
Ракът е заболяване, което колкото по-бързо бъде открито, толкова по-голям
Коментари Харесай

7 ранни симптома на рак, които често пренебрегваме

Ракът е заболяване, което колкото по-бързо бъде намерено, толкоз по-голям е шансът да бъде излекувано. Дори и туморът да е недоброкачествен, има късмет за лекуване, стига да бъде открит бързо.
Но казусът е, че доста от тях се развиват "тихо ", без сигнализиране - като признаци на по-безобидни болести.
Обърнете внимание на тези признаци: несъмнено, те могат да бъдат проявления на нещо не доста ужасно, само че в случай че ги имате отдавна, не забравяйте да отидете на доктор.
Продължителна кашлица и пресипнал глас
В множеството случаи кашлицата няма нищо общо с рака. Но упоритата кашлица, съпроводена и с пресипнал глас, може да приказва за рак на белия дроб. Посъветвайте се с доктор и си направете нужните проучвания, с цел да изключите допустимо туморно заболяване.
Промяна във функционалността на червата
Ако чувствате компликации при изпразване на червата или изпражнението ви е по-голямо от нормално, това може да приказва за образувание, което пречи на естествената функционалност на червата. Добре е да се обърнете към експерт, който да се увери, че всичко е наред. Разбира се, хубаво е да хапвате повече плодове и зеленчуци и по-малко алено месо.
Промени във действието на пикочния мехур
Първият и най-съществен знак, който никога не може да бъде подценен, е появяването на кръв в урината. Това може да е демонстрация на зараза на пикочните пътища, само че може и да предизвестява за рак на бъбреците.
Постоянна необяснима болежка
Тежката или упорита болежка не значи безусловно рак, само че за всеки случай това е добра причина да посетите лекаря си. Ако непрекъснато изпитвате болежка във всяка област, даже и да не е доста мощна и да не пречи на ежедневния ви живот, бъдете сигурни, че това не е добър знак.
Кървене
Кървенето, което не е обвързвано с менструалния цикъл - е мотив за неотложно консултиране с доктор. Много постоянно по този метод се демонстрира ракът на маточната шийка или яйчниците. Кървенето от ректума може да е симптом на израстък в червата. Като цяло, в случай че забележите кръв по бельото си - неотложно се свържете с доктор.
Отслабване
Не бързайте да се радвате, в случай че отслабвате без старания - това постоянно е признак на всяко нарушаване в работата на тялото. И, за жалост, доста постоянно това може да значи разрастващ се израстък. Не забравяйте да се консултирате с доктор, в случай че тежестта ви понижава, а вие не сте трансформирали питателните привички или метода на живот.
Трудност при преглъщане
Този признак може да предизвестява за израстък на ларинкса, хранопровода или щитовидната жлеза. Във всеки случай, в случай че усетите бучка в гърлото си, не забравяйте да отидете на доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР