Раждането на дете е важно събитие за всяка жена, което

...
Раждането на дете е важно събитие за всяка жена, което
Коментари Харесай

15 снимки на жени преди и след раждането

Раждането на дете е значимо събитие за всяка жена, което разделя живота й на преди и по-късно. Повечето майки виждат по какъв начин се трансформира фигурата им: някои имат повече, други имат по-малко.

А литовският фотограф Вайда Размиславиче реши да покаже по какъв начин даже лицето, погледът на дамата се трансформират, откакто тя става майка за първи път. И в това има нещо.

1.


„ Исках да покажа превръщането на дамата в майка, да покажа дамата като притежател на нов живот, нейната голяма отдаденост на образованието на човек и какво я трансформира в този тайнствен, само че постоянно подценяван опит “, споделя фотограф.

2.


“Майчинството е странствуване, изпълнено с благополучие, болежка, отмалялост, обич, еуфория, обезсърчение, мир, безпорядък, наслада и доста други цветове. ”

3.


„ Ставайки майка, дамата като че ли се сплотява с вътрешната си мощ, интуицията й се изостря, изпълва с несъзнавана до момента мъдрост “

4.


„ След раждането очите на дамата се трансформират за момент – те получават дълбочина, стартират да отразяват познанията, налични единствено за нея “.

5.


„ Но в това време дамата би трябвало още веднъж да се научи да комбинира умело функциите на майка, жена, държанка, брачна половинка, дейна персона, основател “

6.


„ Жената се научава да живее като цяло, да чува гласа на сърцето си, да се доверява на интуитивното познание и майчината мъдрост “

7.


“Избрах формата на портретна фотография, като за паспорт, с цел да не се разпръсквам от, да речем, бременна корема. ”

8.


“Беше забавно да видя по какъв начин те се трансформираха единствено за няколко месеца сред нашите издънки. ”

9.


„ Неочаквано този план стана лековит и за мен – признава фотографът – Поглеждайки в очите на всяка жена, като че ли се връщах към прекарванията си по време на първата си бременност и страховете и контузиите си, натъпкани в ъглите от подсъзнанието ми, стартира да лекува. ”

10.


“Не показах незабавно този план. Преглеждах тези фотоси по няколко пъти дневно и усещах, че към момента не е време. Това беше като да изчакам раждането, което се случва, когато би трябвало да се случи: не управлявам този развой, само че просто му се предайте. ”

11.


„ Този ​​проект е признателност към нашите майки, баби, всички дами, без които не бихме съществували “

12.


„ Първият ми наследник необратимо обърна света и усещанията му с главата надолу. “

13.


“Изключително съм признателен на всяка жена, която взе участие и описа историята си с един взор. ”

14.


„ Общо 33 дами взеха присъединяване в плана, родиха се 36 деца: 3 двойки близнаци, 20 момчета и 16 девойки “

15.


Вижте също: Много години по-късно студент откри остарели фотоси на селяните и техните герои

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР