Рафинерията в Бургас няма основания да плати такса заради използвания

...
Рафинерията в Бургас няма основания да плати такса заради използвания
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Лукойл няма основания да плаща за руския нефт

Рафинерията в Бургас няма учредения да заплати такса поради потребления съветски петрол. Това сподели икономическият министър Богдан Богданов, мотивирайки думите си с обстоятелството, че законовата корекция не е влезнала в действие.

Законовата корекция към момента не е влезнала в действие, тъй като би трябвало да бъде съгласувана с Брюксел, като това също е записано в нормативната уредба.

" На нас ни лиши към месец, свикахме работна група, подготвихме известието към Европейската комисия, тя е изпратена. Имаме създадените схеми за подкрепяне на физическите лица и с това нашия ангажимент е изпълнен, с цел да може законът да влезе в действие, различен е въпросът за какво тези наложителни известия са включени в заключителните разпореждания, в случай, че мненията на специалистите, е че не е имало потребност. Чухме заявления от избрани депутати, че смяната в закона за енергетиката, че тези разпореждания ще бъдат отстранени. В момента, в който влезе в действие закона ние сме подготвени да го изпълняваме. Те сега нямат законовото съображение да ги внесат - законът не е влезнал в действие. Когато влезе, те би трябвало да го изпълнят. Както се случи с прекосяване на производството на неруски нефт. Нямахме проект за деяние в последната една година ", сподели пред Българска национална телевизия икономическият министър Богдан Богданов, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР