Рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас“ се обяви против спирането на квотите

...
Рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас“ се обяви против спирането на квотите
Коментари Харесай

Нинова пищи от ужас: Асен Василев надигра всички. Случи се онова, което ПП-ДБ искаха

Рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “ се разгласи срещу прекъсването на квотите за експорт на нефтопродукти от първи януари, каквато договореност беше реализирана от ръководещите партии, тъй като това би довело до прекъсване на производството и би заплашило доставките на горива за българския пазар.
Вчера подкрепящите ръководството обединения се договориха дерогацията за импорт на съветски нефт да отпадне на два етапа- от 1 януари прекъсване на квотите за експорт и от 1 март – дефинитивна анулация на дерогацията.
Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев изрази убеденост, че „ Лукойол “ ще се оправи с проекта за прекосяване към напълно неруски нефт:
„ Имайте поради, че сега, в който износа на петролни артикули с съветски генезис бъде неразрешен, ще има задоволително нефт за вътрешния пазар. Нашата цел е да подсигуряваме цените в България и съществуването на горива в България, а не да подсигуряваме облагата на една или друга частна компания “.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че във връзка с дерогацията се е случило това, което от ПП-ДБ са желали.
„ Асен Василев надигра всички. Дерогацията ще отпадне от 1 март същински и всъщност “, сподели Нинова в Шумен, на районна среща на Българска социалистическа партия:
„ Гледаме на този въпрос кардинално единствено от позиция на повишение на цените за българската стопанска система и повишение на цените за българските семейства. След като Европейската комисия позволи на България дерогация до края на 2024-а, за нас това е и европейска позиция, т.е. ние сме за оставане на дерогацията до тогава, докато ни позволи Европа, т.е. до края на 2024-та “, добави тя, представена от БНР.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР