Рафи става Музейковец за 1 ден тази неделя, 25 февруари,

...
Рафи става Музейковец за 1 ден тази неделя, 25 февруари,
Коментари Харесай

Какво се чува в космоса разказва Рафи

Рафи става Музейковец за 1 ден тази неделя, 25 февруари, и посреща любопитните малчугани измежду изложбите в Музейко, отдадени на Космоса.

Любимият на българските деца и младежи музикант, композитор и продуцент се изправя пред загадките на бъдещето, с цел да чуе какво мислят бъдещите откриватели за звука в галактическа среда - какво съставлява той, по какъв начин бихме го чували на Марс, пътуват ли звукови талази в открития Космос и можем ли да ги чуем оттова.
 Максим Ешкенази Максим Ешкенази
В компанията на Рафи децата ще се допрян до света на бъдещето, ще изпратят песни към Космоса и ще научат по какъв начин преди 40 години един от най-харизматичните галактически учени - Карл Сейгън, изпрати в Космоса златна грамофонна плоча със звуци от нашата планета, измежду които и българската национална ария “Излел е Дельо Хайдутин”.

Децата в Музейко ще споделят с Рафи кои са обичаните им песни, които биха изпратили в Космоса и ще изберат ария, която да изпеят дружно с него.
 Ана Пападопулу Ана Пападопулу
Рафи е третата българска звезда, която посещава Музейко в границите на доброволческата самодейност “Музейковец за 1 ден”. През декември с децата в научния център се срещна известният диригент Максим Ешкенази, с цел да ги въодушеви за света на музиката, а през януари - обаятелната Ана Пападопулу, която потегли с тях към далечния Северен пояс. Инициативата има желанието да разшири научния мироглед на българските деца с помощта и образеца на известни хора, които те обичат и на които се възхищават.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР