РАФАХ, Ивицата Газа (AP) — В тесните процепи между палатките,

...
РАФАХ, Ивицата Газа (AP) — В тесните процепи между палатките,
Коментари Харесай

Палестинците се вкопчват в живота в Рафа, град, който вероятно ще бъде следващият фокус на Израел във войната срещу Хамас

РАФАХ, Ивицата Газа (AP) — В тесните процепи сред палатките, които се тълпят съвсем на всеки сантиметър от южната част на Газа град Рафа, палестинците се вкопчват в живота измежду мъчителната война с Израел.

Босо момче носи гърне на главата си и грее с усмивка. Дете мъкне консервна кутия, цялостна на половина с вода. Мъже седят на полупразни маси и продават консерви. От всеки ред виси гоблен с пране.

Погледът на света е ориентиран към Рафа, тогавашния задремал град по египетската граница, който евентуално е идващият фокус на Израел в борбата му против Хамас.

Рафа набъбна по мярка през последните седмици. Стотици хиляди разселени палестинци са се разпръснали из града на палатки или в домовете на другари или родственици. Приблизително 1,5 милиона души, които се укриват там – повече от половината от популацията на Газа – няма къде да избягат пред лицето на атака, която изравнява огромни сектори от градския пейзаж в останалата част от територията.

Организация на обединените нации публични лица предуп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР