Рафаел Надал триумфира днес за 13-и път на Ролан Гарос.

...
Рафаел Надал триумфира днес за 13-и път на Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Рафа: Важното е, че отново съм тук и спечелих

Рафаел Надал победи през днешния ден за 13-и път на " Ролан Гарос ". След безапелационната си победа на финала над Новак Джокович той мъчно намираше думи да опише триумфа си.

„ Това беше доста сложна година. Това, че съм тук и играх на " Ролан Гарос ", значи доста. Не мисля за броя на купите, за това, че съм настигнал Федерер. Това не е значимо. Важно е, че още веднъж съм тук и още веднъж завоювах. Тук съм прекарал най-щастливите моменти в своята кариера. Това постоянно ме е зареждало с необикновено ентусиазъм “, сподели Матадора. - Това за мен е кортът, на който постоянно съм желал да дам всичко от себе си и да печеля, той значи доста за мен. Намираме се в затруднено състояние и това лишава малко от насладата, от щастието, което съпътства подобен триумф. Но все пак – благодаря ви. Наистина се надявам, че след няколко месеца, когато се съберем още веднъж – през май или юни, това ще бъде един празник на тениса, който още веднъж ще ни разреши да се радваме на играта – към този момент при естествени условия “. Рафа поздрави своя противник и неговия екип.

„ Това бяха две чудесни седмици. Това, което продължаваш да правиш в тениса, е необикновено. Радвам се, че имам опция да споделим дружно всички тези мачове посред ни. Всеки път, когато се изправям против теб на корта, е огромно предизвикателство, само че също е и привилегия да имаме това съревнование между тях “, показа още Надал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР