Рафаел Надал стартира с изключително трудна победа кампанията си в

...
Рафаел Надал стартира с изключително трудна победа кампанията си в
Коментари Харесай

Надал оцеля срещу Корда и продължава без загуба от началото на годината

Рафаел Надал започва с извънредно сложна победа акцията си в Индиън Уелс. Матадора беше на път да загуби от Себастиан Корда, само че направи впечатляващ поврат за крайното 6-2 1-6 7-6(3) след 2 часа и 31 минути на корта. Така съвършеното начало на сезона за испанеца продължава – 16 победи от 16 конфликта.

Мачът стартира зле за американеца, който допускаше голям брой непредизвикани неточности и дуелът се обрисуваше обикновен за носителя на 21 трофеи от Големия шлем. В откриващия сет вторият сервис вършеше чудесна работа, само че от началото на втората част, двойните неточности започнаха да идват в най-ключовите моменти.

Голямата драма се разигра в третия сет, когато Корда направи два следващи пробива и поведе с 5-2, само че не съумя да издържи на напрежението и бе извърнат.

Рафа сподели нерви от стомана, с цел да обърне резултата и се класира за трети кръг, където ще играе с англичанина Даниел Еванс.

За тази фаза се класира и международният №1 Даниил Медведев. Той нямаше никакви проблеми против чеха Томаш Мачак - 6-3, 6-2 за час и 12 минути. В идващия кръг руснакът ще играе с ветерана Гаел Монфис (Франция).

Подобно на Надал, тежък мач имаше и Стефанос Циципас. Гъркът колкото да се оправи с позабравения американец Джак Сок, като го надделя с заключителен тайбрек - 7-6(5), 3-6, 7-6(5). В идващия кръг ще се изправи против Джейсън Бруксби, също от Съединени американски щати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР