Рафаел Надал спечели испанския сблъсък срещу Карлос Алкарас на полуфиналите

...
Рафаел Надал спечели испанския сблъсък срещу Карлос Алкарас на полуфиналите
Коментари Харесай

Рафа Надал се класира за финала в Индиън Уелс

Рафаел Надал завоюва испанския конфликт против Карлос Алкарас на полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона $.

35-годишният Надал надигра 18-годишния Алкарас с 6:4, 4:6, 6:3 в мач, траял 3 часа и 12 минути, с цел да се класира за финала на надпреварата. В борбата за купата той ще срещне американецът Тейлър Фриц, който в профил Андрей Рубльов от Русия със 7:5, 6:4 за час и 47 минути игра и се класира за първия си край на сходно равнище. При триумф над Фриц, Рафаел Надал ще изравни върха на Новак Джокович от 37 трофеи от сериите " Мастърс 1000 ". Ако Тейлър Фриц надделее, той ще стане първия американец след Андре Агаси през 2001 година, който печели трофея.
 Надал беше на крачка от отпадане, само че оцеля на Индиън Уелс
Надал беше на крачка от отпадане, само че оцеля на Индиън Уелс

Обрат за Матадора

Съперниците си размениха общо пет пробива в първия сет, а обстановката се повтори във втората част, само че с триумф за Карлос Алкарас. В решителния сет обаче Рафаел Надал поведе с 5:3 и стигна до успеха.

В другия полуфинал номер 20 в международната класация при мъжете Тейлър Фриц сервира изненадата, отстранявайки Андрей Рубльов. Фриц поведе с 4:1 в първия сет, позволи равнене при 5:5, само че не загуби централизация и завоюва със 7:5. Във втората част американецът реализира късен пробив за победното 6:4.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР