Рафаел Надал постигна исторически триумф на отминалия Ролан Гарос, след

...
Рафаел Надал постигна исторически триумф на отминалия Ролан Гарос, след
Коментари Харесай

Макенроу за допинг обвниенията спрямо Надал: Конспираторите трябва да замълчат

Рафаел Надал реализира исторически успех на отминалия Ролан Гарос, откакто спечелия своята 22-ра купа от Големия шлем, въпреки че от самото начало беше заставен да играе на инжекции. Това се дължеше на събитието, че Матадора за следващ път беше съществено малтретиран от хроничната си контузия в региона на ходило, само че въпреки всичко се пребори с болката и съумя да се поздрави с трофея във френската столица.

Въпросното достижение накара огромната част от спортния свят да разгласи испанеца за истински воин и мнозина побързаха да го дефинират за най-великия спортист на нашето съвремие, единствено че не липсваха и тежки обвинявания от страна на други спортисти. Те бяха свързани с събитието, че в действителност инжекциите са тип допинг, защото оказват помощ на невъзстановеното тяло да се почувства по-добре за даден интервал от време и неслучайно са неразрешени за потребление в други типове дисциплини. Около това мнение се сплотиха френските колоездачи Тибо Пино и Гийом Мартен, както и трикратния международен първенец в биатлона - Емилиен Жаклен.

Тези изказания незабавно накараха феновете на конспирациите да заговорят по какъв начин е допустимо манакорецът да е употребявал непозволени вещества през цялата си кариера и в офанзивите към него се включи даже реномираният немски доктор Фриц Цергел, съгласно който анаболните стероиди са извънредно срещани в тениса. Изглежда всички тези теории не са се харесали по никакъв начин на Патрик Макенроу, като ето по какъв метод се обърна някогашният първенец на двойки от Ролан Гарос към критиците на Надал:

" Самият аз нямам визия по какъв начин Рафа завоюва този шампионат, само че ми писна от непрекъснатите опити за омаловажаване на неговото достижение. Изглежда, че е цялостно с конспиратори, които си нямат никаква визия от тенис и търсят някаква сензация. Няма по какъв начин да завоюва всички тези шампионати с машинация, тъй че е редно да замълчат. Не съм доктор, но евентуално става въпрос за елементарни обезболяващи. Ако Надал си служеше с някакъв тип неразрешени субстанции, то от дълго време щеше да бъде заловен " - заключва Макероу.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР