Рафаел Надал категорично доминираше през първата половина от настоящия сезон,

...
Рафаел Надал категорично доминираше през първата половина от настоящия сезон,
Коментари Харесай

Надал след загубата: През последните месеци се случиха много неща; ще играя в Торино

Рафаел Надал изрично доминираше през първата половина от сегашния сезон, но след това получи скъсване на коремен мускул в четвъртфиналния си дуел на Уимбълдън и от този момент имаше единствено два шампионата зад тила си, в които позволи ранни провали. Вчера пък Рафа се завърна на корта за пръв път от US Open насам и изигра първия си дуел, откогато е татко, единствено че неналичието на процедура си сподели тежката дума и Матадора пропиля задатък от сет и пробив против Томи Пол, отпадайки още в откриващата си среща на Мастърса в Париж, а ето и какви бяха първите думи на испанеца след позволеното проваляне:

" Несъмнено се случиха доста неща през последните месеци. Не съм тук обаче, с цел да диря извинения. Закономерностите постоянно са едни и същи, а точно, че обикнвено печелиш, когато играеш добър тенис и губиш, в случай че не си се показал на равнище. Не направих верните неща във значимите моменти, до момента в който той действаше с нужното равнище на централизация и поддържаше отличен интензитет.

Що се отнася до финалите в Торино, то възнамерявам да бъда там, в случай че не се случи нещо ненадейно до тогава. Вълнувам се да играя на този шампионат, въпреки че последните няколко месеца не бяха съвършени за мен. Нямам какво да изгубвам. Годината беше чудесна и просто ще отида там, давайки най-хубавото от себе си. Имам потребност от повече прекарани дни в ATP Тура, тъй като в последните пет месеца съвсем нямам такива. Дори не приказваме за присъединяване в конкуренциите, а просто да бъда към момчетата и да упражнявам с тях. Имам потребност от това и ще се опитам да си го набира. При състояние, че се усещам добре, то ще дойде малко по-рано от нормалното в Италия и ще упражнявам там до началото на шампионата.

Искам да си дам късмет да се насладя на ATP финалите, тъй като в никакъв случай не знаеш по кое време за последно ще участваш на тази конкуренция, а и самият аз съм на много напреднала тенис възраст. Ще оценя всеки един момент от идното ми присъединяване, а през идващия сезон още веднъж ще се боря за мястото си измежду осемте най-хубави " - приключи 22-кратният първенец от Големия шлем.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР