Рафаел Надал е решил да пропусне Мастърс турнира в Маями.

...
Рафаел Надал е решил да пропусне Мастърс турнира в Маями.
Коментари Харесай

Надал се отказа от участие в Маями


Рафаел Надал е решил да пропусне Мастърс шампионата в Маями. Матадора към момента не е оповестил публично повода за това свое решение.

По-рано през днешния ден коментирахме, че Рафа е в борбата за №1, като при избран процес на събитията можеше да се озове на върха, в случай че завоюва Индиън Уелс и се показа мощно в Маями, само че явно това няма да се случи.

Прочетете още: Сценариите за №1: Медведев, Джокович, Надал и Зверев са забъркани

Още през предишния месец Матадора означи, че няма да променя програмата си за да печели повече точки и конкуренцията за челната позиция не е на дневен ред за него:

„Не се виждам да пъдя първата позиция в класирането още веднъж, за жал,“ сподели Рафа след триумфа си над Козлов в Акапулко.

„Физическите ми проблеми ме стопираха от това да приключи още няколко сезона под №1, а през днешния ден имам разнообразни цели.“

„Да пъдя трона на ATP би било неточност на този стадий от кариерата ми. Бих бил доста благополучен да вляза в борбата за челната позиция с моята лека стратегия, само че няма да трансформирам календара си, с цел да спечелвам повече точки.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР