Рафаел Надал допусна загуба във втория мач след завръщането си

...
Рафаел Надал допусна загуба във втория мач след завръщането си
Коментари Харесай

Рафа Надал се сбогува с Барселона

Рафаел Надал позволи загуба във втория мач след завръщането си на корта. 37-годишният испанец загуби от Алекс Де Минор с 5:7, 1:6 във втория кръг на шампионата в Барселона. Това е първото съревнование, на което Матадора от Майорка взе участие от началото на януари. Краля на клея бе изпратен с бурни овации от публиката в Барселона, като се чака да е последното му присъединяване на шампионата в кариерата му.

Рафа стартира нерешително и позволи ранен пробив. Краля на клей съумя да го върне и изравни за 3:3. Последва равностойна борба, само че Де Минор стигна до нов пробив и то на нула, с който затвори първия сет. Във втората част австралиецът доминираше и загуби единствено един гейм. Де Минор записа втори триумф над именития испанец от пет мача сред двамата, предава Спортал. 

Поставеният под номер 4 бе извънредно непрекъснат, като сполучливо се противопоставяше в по-дългите разигравания. Той затрудни испанеца със серия от къси топки, които тестваха физическото положение на Надал и демонстрираха, че той не е в оптимално положение. Надеждите на носителя на 22 трофеи от Големия шлем са на идните шампионати в Мадрид и Рим той ще успее да натрупа игрови опит и влезе в по-добра форма преди “Ролан Гарос ”, който се чака да е последната му изява на клея в Париж в кариерата му.

Поради проблеми с травми Надал изигра единствено четири мача предишния сезон и пропусна всички шампионати на клей, а през днешния ден изигра петия си мач за този сезон. Отсъствието му от корта докара до свличането му 644-то място в международната класация. Влизането му в главната скица в Барселона е с помощта на “защитен ранкинг ”, който той употребява. Той обаче не му дава опция да е измежду поставените и заради тази причина във втория кръг Рафа се изправи против номер 4 в схемата Алекс Де Минор. Рафа е рекордьор по оценки на шампионата в Барселона, който е печелил 12 пъти, а от 2017 година главният корт се споделя “Писта Рафа Надал ”. Именно на него той направи завръщането си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР