Радвам се, че на първото ни редовно заседание в Министерския

...
Радвам се, че на първото ни редовно заседание в Министерския
Коментари Харесай

Кабинетът започва с повече средства за детските градини и училища

Радвам се, че на първото ни постоянно съвещание в Министерския съвет започваме тематиката с вложението на повече средства в детските градини и учебните заведения. С тази концепция от Министерството на образованието и науката са внесли няколко точки за разискване.

Това разгласи министър-председателят Кирил Петков, уточнявайки, че тематиката - достъп до детски градини и обучение - оттук насетне става голям приоритет на цялото държавно управление – нещо, което всички съдружни сътрудници са заявявали нееднократно.

Петков обърна внимание, че случилото се през вчерашния ден -, което одобри Народното събрание като една от точките в дневния си ред, е доста значим знак.

Той демонстрира, че оттук насетне, преди да има сериозен разбор в енергийната система и в системата на " Топлофикация ", няма да можем да прехвърляме спомагателните разноски в системата върху крайните консуматори. Това ще става единствено откакто се реализира цялостният разбор и всичко, което е допустимо да се направи за понижаване на разноските, се направи. Едва по-късно ще прибягваме до увеличение на цените. Такъв ще е методът ни оттук насетне, а не всяко нещо, което не е дейно, да носи като резултат по-високи цени, посочи Петков.

Той разяснява и че през вчерашния ден разговорът с регионалните шефове на засегнатите от наводненията общини е бил доста коструктивен. Днес той чака от тях цялостен отчет за вредите, които са нанесени от наводненията, като за първи път ще се прави цялостно детайлно проучване – единични цени, количества.

Целта е да се изпълнят два целта – преди всичко да се помогне на засегнатите и да има достъп до обитаемоте места и обикновено доставяне с вода и ток, а на второ - да се подсигурява, че средствата, които ще бъдат изразходвани, ще бъдат отпуснати в оптимално добра съгласуваност с министерствата и тествани като разходна част.

" Знаем, че в предишното е имало процедура при изключителни положения да се дават бързо пари, без най-внимателно проучване на разноските – това също ще бъде прекъснато като процедура " - акцентира министър председателят.

Той разгласи и че през днешния ден ще бъдат признати няколко европейски позиции – и в утрешния ден (17 декември) – дружно с министъра на външните работи Теодора Генчовска и заместник-министър-председателя и министър на финансите Асен Василев, тримата дружно ще пътуват до Брюксел за среща на най-високо равнище, с цел да покажат на европейските сътрудници общите първи тактики на новото държавно управление.

Накрая министър-председателят поздрави присъстващите, уточнявайки, че и културата е приоритет на държавното управление, с това, че ЮНЕСКО признава като нематериално културно завещание на човечеството
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР