Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от Изправи се

...
Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от Изправи се
Коментари Харесай

Скандалът `Дончева`: Двучасов разговор с Радостин Василев и бележка с надпис `500 K` |

Радостин Василев е депутатът, на който зам.-председателката от " Изправи се БГ! Ние идваме! " Татяна Дончева е предложила 500 хиляди лева, с цел да разцепи парламентарната група. 

Това твърди ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йораднов в предаването " Студио Хъ " по 7/8 ТВ. По думите му Дончева е отишла в офиса на Василев в 17 и 30 ч. на 12 август. Днес в предаването на Йорданов посетител бе депутатът от Има Такъв Народ Радостин Василев.

В изявлението не излиза наяве за какво тези разкрития се вършат близо месец по-късно.

Той описа:

" Когато стана ясно, че няма да осъществяваме кабинет, получих поредност от позвънявания от госпожа Татяна Дончева, с която се познавах незадълбочено преди този момент, тъй като тя е углавен юрист на клиенти, на които аз съм цивилен юрист. Познавахме се професионално, само че не и персонално. Потърси ме 2-3 пъти по телефона, срещна ме в Народно събрание и ме помоли да се забележим на дискретно място. Съответно аз незабавно ти споделих (бел.ред. на Тошко Йорданов) ". 

От думите на Василев излиза наяве, че са се срещали с Дончева. Разговорът сред тях е траял към 2 часа. 

Василев показа, че зам.-председеателката на Народно събрание е обидила по-време на диалога много от настоящите политици, в това число и нейния съпартиец адв. Николай Хаджигенов. 

" Г-жа Дончева сподели, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и бил настоящ сътрудник на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше необичайно. Г-жа Дончева стартира отдалеко, че има вяра, че в Има Такъв Народ има естествени 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, тъй като те пречели на това да се образува кабинет. Изслушах я. Разказа, че би трябвало да Ви (към Тошко Йорданов - б.а.) отстраним от управлението и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре ", описа още Василев. Той допусна, че Дончева е говорила и с други депутати с " лидерски качества " и поискала от Василев да отдели 20-30 депутати на Има Такъв Народ. " Трябва да забележим дали не е била профилактирана и госпожа Ива Митева ", сподели още Василев, тъй като съгласно Дончева председателката на Народно събрание " нямала кураж да се опитва " да отдели 20-30 депутати. "

Василев съобщи, че на листчето, което Дончева е държала пред себе си е пишело " 500 k ", както и имената на депутати от Има Такъв Народ като Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на Народно събрание Ива Митева, само че след това била задраскала името й.

" Не мога да кажа, че тя ми е предложила рушвет. Стана ми неприятно от цялата история. Тя не говореше нищо през това време, до момента в който си драскаше. Не можах да проучвам дали се пробва да си купи един-двама или цялата парламентарна група. Казах й, че това няма по какъв начин да стане ", сподели още депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР