Радослав Василев говори за задаващата се криза и това какво

...
Радослав Василев говори за задаващата се криза и това какво
Коментари Харесай

Ради Василев: Няма да е много справедливо, ако шампионатът не се доиграе

Радослав Василев приказва за задаващата се рецесия и това какво ще промени тя в световен проект пред " Тема Спорт ".

Ради, къде те намираме и по какъв начин минава денят ти?

- Останах в Кърджали. Дните минават, като съвсем на половината човечество. Седя си у дома и съблюдавам обществената изолираност. Сутрин вършим онлайн подготовка с тима, с цел да поддържаме някаква изходна позиция. За да може след това по-бързо да влезем във форма. И аз като всички очаквам да отмине това нещо и да се върнем към естествената си активност и метод на живот, тъй като става все по-трудно. Развличам се с книги и филми.

Има ли варианти в Кърджали да излезеш да потичаш някъде на открито?

- Честно да ви кажа, аз персонално заобикалям да излизам. Спазвам напътствията, които са наложени. Разполагам с огромна тераса, която разрешава да върша повече извършения Засега съм лимитирал излизанията единствено до магазина.

Имаше ли алтернатива да се прибереш в София?

- Всеки можеше да се прибере в родното си място, само че аз реших, че тук ще ми е по-удобно и по-спокойно. В началото дори нямаше случай на ковид и поради това останах. Сега нещата към този момент малко се трансформираха, само че съм в Кърджали. Футболът обаче стартира ужасно доста да ми липсва. Предполагам и на почитателите. Сега всички оценяваме какъв брой доста обичаме играта.

Как би трябвало да се действа със завършването на шампионата?

- Аз персонално мощно се надявам да се играят всички мачове. Но никой не знае. Може да са единствено тези до края на постоянния сезон, за нас са три, тъй като имаме един отсрочен с Лудогорец, и всичко да завърши. Няма да е доста заслужено, в случай че не се доиграе.

Финансово по какъв начин са нещата в Арда и какви са пониженията на заплатите при вас, приказва се за 70% орязване?

- Това нещо ще се отрази на всички места, финансовата рецесия е неизбежна. При нас също има рестрикции, само че няма да влизам в детайлности, тъй като е клубна политика. Съвсем естествен развой. Тези работи се случват на всички места по света. Дано всичко по-бързо се възстановява и се върне по остарелия метод.

На двете загуби от Славия и Ботев Враца при започване на пролетния дял ли отдаваш обстоятелството, че не успяхте да се преборите за място в първата шестица?

- Преди Нова година представянето ни беше приемливо. Факт е, че напролет не стартирахме добре, тъй като имахме други упования. Но пък и по тази причина футболът е толкоз забавен. Ако всичко ставаше както ни се желае, всички щяха да са непобедими... Наистина, в случай че бяхме взели точките от тези два мача, щяхме да сме в борбата за шестицата.

Каква роля оказва това, че домакинствате на " Лаута " в Пловдив?

- Според мен оказва огромно въздействие. Смятам, че в случай че си бяхме играли всички мачове в Кърджали, щяхме да имаме най-малко с шест точки повече, което щеше да е фактор сега. Като цяло планът тук е добър. Работи се доста професионално, построява се нещо хубаво.

Как смяташ, че ще се отрази рецесията на българския футбол?

- Предполагам, че ще се залага на повече българи, което, от една страна, не е неприятно. Смятам, че това е методът, по който футболът ни ще има късмет да се развива. По-глобално видяно, светът, който познаваме, към този момент няма да е същият. Надявам се светът да се промени към по-добро след всичко това.

И материалното да мине на назад във времето...

- Аз считам, че това нещо ще се случи, тъй като сега всеки малко или доста си преоценява целите и вижда кое е значимото в живота и кое не е. Силно се надявам след рецесията човечеството да тръгне в малко в по-добра тенденция. Защото не е пресилено да се каже, че всички се бяхме позабравили малко. А в този момент би трябвало да се пазим, да стоим вкъщи и да съблюдаваме ограниченията, до момента в който всичко отшуми.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР