Радослав Рибарски изчисли, че близо половин милион долара на ден

...
Радослав Рибарски изчисли, че близо половин милион долара на ден
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлага договорът с „Боташ“ да отиде в ДАНС и прокуратурата

Радослав Рибарски пресметна, че близо половин милион $ дневно е таксата за потенциал, който България не употребява

„ Приключи работата на комисиятапо „ Боташ “. И там нещата наподобяват много притеснителни “, изясни пред публицисти в коридорите на Народно събрание депутатът от ПП/ДБ Радослав Рибарски

„ Всеки ден българската енергетика и в частност „ Булгаргаз “ би трябвало да заплаща потенциал, който се равнява на 500 хил.долара дневно. Всеки ден този потенциал обаче, не се употребява, а се заплаща.

Договорените количества за всеки ден излизат за 1,8 милиарда кубични метра на година, а ние физически може да доставяме до 1,3 милиарда кубични метра. Този потенциал, макар че ние не го употребяваме, плащаме цялостния размер такси, който са договорили служебното държавно управление с министър Росен Христов. Комисията заседава 3 месеца, отчетът е подготвен и другата седмица би трябвало да бъде в зала.

Ние ще призовем и настоящия министър на енергетиката Владимир Малинов като директен участник в това договаряне, тъй като това е едно тристранно съглашение сред „ Булгаргаз “, „ Булгартрансгаз “ и „ Боташ “. Държавата е задължена за 13 година по този контракт да изплаща едни големи такси по този контракт “, изясни Рибарски.

По думите му от една страна „ Булгаргаз “ не получава дължимите му суми, а въпреки това се оказва длъжен с договор, от който единствено губи. „ Нашето предложение е този отчет да отидат в прокуратурата и ДАНС. Ние призоваваме този контракт да бъде предоговорен. Този контракт е неблагоприятен за България и България губи всеки ден от него “, разяснява Рибарски.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР