Радомир Данев от клуб по кану-каяк Локомотив - Русе стана

...
Радомир Данев от клуб по кану-каяк Локомотив - Русе стана
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи шестокласника Радомир Данев за „Спортист на месеца“

Радомир Данев от клуб по кану-каяк " Локомотив " - Русе стана вторият Спортист на месеца, излъчен от управлението на Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ за месец февруари. Той бе отличен с грамота от кмета Пенчо Милков в наличието на шефа на профилираното образователно заведение Евгени Недев, преподавателката му по британски език Анастасия Ачева и зам.-кмета Енчо Енчев.

Редом с уменията, които развива в кану-каяк дисциплината, шестокласникът осъществя победа след победа в качеството си на участник в Национални надпревари “Многознайко ”. През миналата образователна 2021/2022 година Радомир завоюва призови места във всичките четири кръга в разделите “Аз зная британски ” и “Родна тирада ”, като във финалния кръг печели безапелационно купа за I място за знанията си по британски език, сребърни медали за II място – по български език и литература и II място – по математика.

Награден с общо 11 грамоти, 10 медала - 4 златни, 5 сребърни и 1 бронзов, Радомир Данев се трансформира в горделивост за Спортното учебно заведение “Майор Атанас Узунов ”. Към днешна дата ученикът, който е и разпален шахматист, продължава да развива своята ученолюбивост и да взе участие в тематични надпревари, давайки сериозна поръчка за нови достижения.
„ Горд съм, че Русе има такива деца като теб и съм уверен, че с триумфите си ще заразиш доста твои съученици “, поздрави го кметът. Милков добави, че тези, които четат книги, ръководят гледащите телевизия и телефоните си.
Инициативата на шефа на Спортното учебно заведение Евгени Недев за ежемесечното награждаване на изявени възпитаници бе подкрепена от Община Русе, като задачата й е да се отличават освен потвърдени в спорта състезатели, само че и тези, които са посочили отлични резултати в образователния развой.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР