радио Варна Заповед за запечатване получи от данъчните бай Киро, известният

...
радио Варна
Заповед за запечатване получи от данъчните бай Киро, известният
Коментари Харесай

Дядото с пуканките пред ФКЦ: Данъчните ми казаха, че ще бъда запечатан

радио " Варна " Заповед за запечатване получи от данъчните бай Киро, известният на всички ни " Дядо с пуканките " пред Фестивалния и конгресен център във Варна. 78-годишният мъж е направил две нарушавания – не е издал касов бон и е записал нулев доклад в деня на инспекцията. Веднага след срещата си с данъчните, по съвет на другари, е потърсил мнението на юрист и е обжалвал заповедите.

" Данъчните незабавно ми споделиха, че ще бъда запечатан. Какво значи запечатан? Хем ще им платиш санкцията, хем ще те запечатат. Хем няма да работиш, хем ще им платиш. От къде ще вземеш пари? Нямам думи просто ", оплака се пред микрофона на Радио Варна възрастният мъж.

Бай Киро към този момент три години има касов уред и си признава, че не постоянно има опцията да дава на клиентите касов бон.  " Опашките са огромни, а аз недоглеждам и работя самичък ", споделя той, и добавя, че постоянно прави неточности, до момента в който натиска клавишите на касовия уред и мъчно се оправя с него.

Дядото с пуканките отваря в към 14 часа, само че работният му ден стартира в шест сутринта. Често се случва да няма време да закусва и обядва. Пълни газовата си бутилка, натоварва я на количката и върви пеш всеки ден чак до УМБАЛ " Св. Марина " и след това назад – към центъра. Докато беседвам с него, той не стопира с ножчето си да остъргва падналия от пуканките карамел. За да бъде приведена количката за пуканки във типа, в който  всички ние я познаваме. Вече 18 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР