Радио Варна Ви кани на 56-а щафетна обиколка, посветена на

...
Радио Варна Ви кани на 56-а щафетна обиколка, посветена на
Коментари Харесай

56-а щафетна обиколка на Радио Варна на Трети март

Радио Варна Ви кани на 56-а щафетна обиколка, отдадена на Националния празник на Република България – 3 март. И тази година надпреварата ще се организира в три дисциплини: лекоатлетически крос, колоездене и плуване. Такъв е бил първичния тип на спортната демонстрация, традиция, която е била прекратена за повече от 50 години.

Голямата спортна демонстрация ще премине под мотото „ 85 години Радио Варна “. Тя е част и откалендара на самодейността „ Варна-европейски град на спорта 2019 “.

Официалното разкриване на щафетната обиколка е на 3 март в 12.30 часа пред постройката на Радио Варна. Веднага по-късно е стартът на лекоатлетите, а след тях стартира и колоездачната конкуренция. Щафетата по плуване ще започва в 11.00 часа на басейн „ Приморски “.

Лекоатлетическата щафета ще започва с тимове от по 5 – ма души, в няколко възрастови групи /4-8 клас, 9-12 клас, студенти, служащи и военнослужещи и обособена категория –представители на варненското спортно училище/. Спортен клуб „ Черно море Атлетик “ е съорганизатор на щафетата. За всички призьори са обезпечени специфични медали, купи и грамоти.

Тази година в колоездачната обиколка ще се включат тимове от момчета – младша и старша възраст. Очаква се към 40 състезатели от клубове от Варна, Бургас, Несебър, Равда и други центрове. Надпреварата е от категорията колокритериум. Класирането ще бъде отборно.

Плувната щафета ще се организира на плувен комплекс „ Приморски “. Клубът на ветераните плувци от Варна прояви интерес към проявата и ще взе участие като съорганизатор. Освен ветерани – плувци, щафетно ще плуват и деца в смесени тимове. Три от тях ще бъдат класирани в крайното нареждане.

За първи път тази година се планува цялата алея пред Радио Варна в посока мостчето в Морската градина да бъде затворена за пешеходни разходки по време на щафетата. Целта е да се обезпечи сигурността както на варненци, по този начин и на състезателите – спортисти и велосипедисти. Моторизиран патрул със специфична светлинна и звукова сигнализация ще предвожда бегачите и колоездачите.

Щафетната лекоатлетическа обиколка на Радио Варна е най-масовата спортна демонстрация за дилетанти в града ни. Радио Варна насочва покана към всички искащи да вземат участие в 56-то й издание!

Събитието е част от празничната стратегия, отдадена на 85-я рожден ден на Радио Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР