Радикалното палестинско движение Хамас и Израел подновиха преговорите за освобождаване

...
Радикалното палестинско движение Хамас и Израел подновиха преговорите за освобождаване
Коментари Харесай

Сиймур Хърш: Израел ще ликвидира всички лидери на Хамас след връщането на последния заложник

Радикалното палестинско придвижване Хамас и Израел възобновиха договарянията за освобождение на заложниците, само че съгласно проекта на еврейската страна незабавно след връщането на последния пленник цялото управление на Хамас би трябвало да бъде унищожено. Американският публицист, притежател на премията " Пулицър " Сиймур Хърш заяви това в своя блог на Substack, базирайки се на свои източници, съобщи ТАСС.

" В момента, в който последният пленник е на израелска земя, всички политически, религиозни и военни водачи на Хамас ще бъдат убити в страните си на престояване. Мосад към този момент ги следи, само че елиминирането им преди заложниците да бъдат освободени е рисково ", е споделил на Хърш неназован американски чиновник.

По сведения на журналиста Израел и политическото управление на Хамас са възобновили контактите по въпроса за размяната на израелските заложници на Хамас против палестински пандизчии в израелските затвори на Западния бряг. " Към момента, както бях осведомен, 137 израелски жители са държани като заложници от Хамас и се счита, че към момента са живи. Всички те бяха хванати на 7 октомври. 36 от тях се считат за настоящи военнослужещи на Цахал, мъже и дами на възраст сред 18 и 31 години. Осем цивилни дами и две деца също са държани за заложници “, написа Хърш.

Хамас е изразил интерес към " замяна на 10 заложници против 40 пандизчии от израелски затвори и 48-часово преустановяване на огъня ", прибавя американският публицист.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци на палестинското коренно придвижване Хамас от линията Газа на израелска територия на 7 октомври, съпроводено от убийството на поданици на гранични селища и залавянето на повече от 200 заложници, в това число деца, дами и възрастни хора. Хамас нарече атаката отговор на израелските дейности против джамията " Ал Акса " в Йерусалим. Израел разгласи цялостна обсада на Газа и стартира военна интервенция в линията. Нанасят се обособени удари по граничните региони на Ливан и Сирия в отговор на обстрел. Сблъсъци има и на Западния бряг, прибавя ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР