Радикалните ислямисти от организацията Ал-Шабаб поеха отговорност за големия атентат

...
Радикалните ислямисти от организацията Ал-Шабаб поеха отговорност за големия атентат
Коментари Харесай

Терористите от Ал-Шабаб поеха отговорност за големия взрив в Могадишу

Радикалните ислямисти от организацията " Ал-Шабаб " поеха отговорност за огромния атентат в столицата на Сомалия в събота, отбелязва AFP, представена от БГНЕС.
Бомбата беше взривена на натоварена улица и умъртви най-малко 81 души, измежду които двама жители на Турция.
" Муджахидините организираха офанзивата, ориентирана против ескорт турски наемници и вероотстъпнически милиции, които ги ескортираха ", сподели представител на терористичната организация в аудио послание.
Властите в Сомалия споделиха по-рано през днешния ден, че разследваща работа на непозната страна е помогнала за осъществяването на атентата, само че не прецизираха коя е страната.
Припомняме, че " Ал-Шабаб " постоянно прави терористични набези в Сомалия, за намаляване властта на държавното управление в Могадишу, което е подкрепяно от Организация на обединените нации и Африканския съюз.
Най-кървавата офанзива беше през 2017 година, когато натоварена на камион бомба избухна до цистерна с гориво и умъртви близо 600 души.
В последните години Сомалия стана сцена на военно и дипломатическо опълчване на Турция и Катар, от една страна, и Саудитска Арабия и Съединени американски щати, от друга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР