Радикална промяна в отношението на българите към руския президент Владимир

...
Радикална промяна в отношението на българите към руския президент Владимир
Коментари Харесай

Положителното отношение на българите към Путин е намаляло двойно

Радикална смяна в отношението на българите към съветския президент Владимир Путин записва експресно изследване на " Алфа рисърч " по поръчка на Българска национална телевизия. Според данните два пъти по-нисък е делът на българите, които имат позитивно отношение към Путин, по отношение на преди започването на военните дейности в Украйна.

63% от българите утвърждават реакцията на Европейския съюз в този спор.

На този декор 55 на 100 утвърждават поисканата от министър-председателя Кирил Петков оставка на военния министър поради изразяваните от него " персонални " позиции по външната политика на страната.

Войната в Украйна, с нейните жертви, премеждия, опустошения и заложеното на карта бъдеще на Европа, трансформира трагично публичното мнение на българите.

За четирите дни военни дейности, ползващият се години наред с положителен рейтинг съветски президент Владимир Путин губи над половината от своята известност в страната ни. Ако за последните две години, малко над половината от българите са изразявали позитивни оценки за него, в този момент обстановката коренно се обръща.

Позитивните отзиви понижават съвсем двойно - до 32%, а негативните нарастват до 48 на 100. Ескалиращата експанзия, изгубените човешки животи и от двете страни и опасността за потребление на нуклеарно оръжие са факторите, които прекатурват настройките на хората, над три четвърти считат нахлуването на Русия в Украйна за безпричинно.

Анкетираните хора също по този начин и дават ясна сметка за тежките човешки, морални, стопански и обществени последици от разрушителната война, които ще се усещат все по-силно през идващите месеци, демонстрира изследването на " Алфа рисърч ".

47% от интервюираните декларират подготвеност солидарно да споделят за известно време част от цената от наложените наказания, включващ по-високите цени на тока и горивата. 36 на 100 обаче, главно хора с по-ограничени материални благоприятни условия, не са склонни, или не биха могли да платят по-високите цени.

Агенцията отбелязва, че разбираемо безпокойството на бизнес и жители от идните стопански компликации, само че пред всекидневната загуба на човешки живот и риск от нуклеарна злополука, разбирането и вярата на болшинството от българите е, че единственият избавителен път е солидарността и решителното опълчване на войната, която, в случай че не бъде спряна, може да има доста по-чудовищни последици от тези, които сега поносим.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР