Радев определи ситуацията като кризисна, а опасността реална. Всички, които

...
Радев определи ситуацията като кризисна, а опасността реална. Всички, които
Коментари Харесай

Министър Радев Вцепени България: Нов Тотален Обрат За Чумата! Няма Нищо Случайно!

Радев дефинира обстановката като спешна, а заплахата действителна.

" Всички, които идват да оказват помощ на баба Дора или на който различен изискат, не осъзнават, че това е преместване на болестта ", безапелационен бе вътрешният министър.

Той още веднъж прикани да не се пристъпват напътствията на полицията.

" Никой не би трябвало да престъпва напътствията на полицията, ще бъдем строги, не би трябвало да се разнася болестта ", безапелационен бе вътрешният министър.

" Моля за дисциплина, хората да извършват напътствията. Усещам по какъв начин единствено след няколко дни ще ни обвините, че не сме взели твърди ограничения. Вече слушам такива гласове ", добави той.

Кристиан Вигенин от левицата попита за какво във Воден има разнесени кости и вълна от животни, чиито труповете са били изровени. Това е нарушаване на условието за загробване на два метра, изясни той. Българска социалистическа партия настоя Министерство на вътрешните работи да проверява случаите, в които полицията нахлува по домовете без заповед и стартира да избива животните.

Кризисният щаб ще работи и за африканската чума, увери Радев. По думите на земеделския министър Румен Порожанов клиниката на заболяването е доста бърза. В Турция вирусът бил с постепенно проявление на клинична картина и по-бавна смъртност.

Междувременно от Изпълнителната организация по горите оповестиха, че България подвига ограда с Румъния поради заплахата от африканската чума по свинете, защото в северната ни съседка има към този момент няколко огнища. 133 000 метра ще бъде дълга оградата по сухопътната ни границата със северната ни съседка, с цел да се спре прекосяването на диви прасета. Най-близкото огнище е единствено на 60 км от нашата страна в румънския град Констанца.

В цялата страна се организират разяснителни акции. При определяне на мъртва дива, полудива или питомна свиня, от Агенцията по горите приканват жителите да алармират на телефон 112 или в съответната профилирана ветеринарна работа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР