Радарни данни от сателити, превърнати в изображения, показват, че вулканът

...
Радарни данни от сателити, превърнати в изображения, показват, че вулканът
Коментари Харесай

Вулканът Анак Кракатау драстично се скъсил след изригването

Радарни данни от спътници, превърнати в изображения, демонстрират, че вулканът Анак Кракатау в Индонезия е фрапантно по-малък след изригването му през уикенда, което провокира смъртоносни талази цунами, оповестява " Асошиейтед прес ".

Сателитните фотоси не са налични поради облаците, само че радарни изображения от спътник на Японската организация за галактически проучвания, взети преди и след изригването, демонстрират, че югозападният байрак на вулкана е липсващ.

Дейв Петли, който е началник на научните проучвания и нововъведенията в Университета в Шефилд, който е анализирал сходни изображения от спътник на Европейската галактическа организация, съобщи, че поддържат теорията, че свлачище, по-голямата част от него под морската повърхнина, е предизвикало цунамито, което умъртви минимум 430 души в събота вечерта.

" Предизвикателството в този момент е да се интерпретира какво може да се случи на вулкана и какво може да се случи по-нататък ", написа той.

Индонезийските управляващи предизвестяват хората да стоят на разстояние един километър от бреговата линия на пролива Сунда поради риска от друго цунами.

Снимка на Японската организация за галактически проучвания след изригването демонстрира концентрични талази, предавани от острова, където се намира вулкана, което съгласно специалистите е провокирано от продължаващите изригвания.

Анак Кракатау, което значи дете на Кракатау, е потомък на известния вулкан Кракатау, който засегна световния климат с голямо изригване през 1883 година

Анак Кракатау за първи път се издига над морското ниво през 1929 година съгласно индонезийската организация за вулканология, и от този момент усилва земната си маса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР