Радан Кънев няма да се кандидатира за председател на ДСБТова

...
Радан Кънев няма да се кандидатира за председател на ДСБТова
Коментари Харесай

Радан Кънев: Няма да се кандидатирам за лидер на ДСБ

Радан Кънев няма да се кандидатира за ръководител на ДСБ

Това разгласи евродепутатът. Ето какво написа той на страницата си във фейсбук.

"В последна сметка, след много размисъл, взех решение да не се кандидатирам за ръководител на Демократи за мощна България на Националното заседание идната седмица.

Трудно решение, което - знам - разочарова мнозина. Благодаря още един път и за номинациите, и за поддръжката. И откровено се оправдавам за излъганите очаквания и доверие.

Няма по какъв начин да обясня всичките си съображения тук. Най-малкото, ще стане прекомерно, прекомерно дълго... Най-важните две, в резюме:

1) Не мисля, че човек би трябвало да се връща в роля, в която е бил. Рядко става по-добре.

2) Далеч по-важно - при никакви условия няма да се трансформира в участник в развой, който да заплаши единството на партията ДСБ или на обединяването Демократична България, или да бъда спирачка пред засилената консолидация на обединението.

Има задоволително към този момент насъбрани опасности и проблеми в това отношение. Моят вероятен принос е да не способствам за задълбочаването им. Разрешаването им е задача на самото заседание и на идващото управление.

В името на единството и на партията ни, и на демократичната реформаторска общественост в България, преди повече от седем години отдръпнах кандидатурата си за водач на тогавашния Реформаторски блок, по същите съображения подадох оставка като ръководител на ДСБ през 2017г. Мнозина считат, че и двата пъти съм направил неточност, само че аз не споделям това мнение. Не ми пречи да отстъпя и трети, и тридесети път, в случай че цената е единството. И от тази позиция ще мога да се опълчва на всеки, който го заплашва в бъдеще.

Като всеки човек, който се занимава с политика, съм зависим на прегрешението на суетата и евентуално имам его, надалеч надскачащо достолепията ми. И като всеки виновен човек осъзнавам, че решенията ми, и верните, и неверните, не обслужват единствено персонален интерес, а и общностен, и публичен.

В околните седмици и месеци ще подчиня и егото си, и отговорността си, на сериозна политика и работа за в действителност дълготрайни национални цели, а не на дребни персонални битки, които смъкват растежа и доверието на участващите хора, общности и партии ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР